najbogatije izdanje do sada

Za tjedan dana počinje treći GinIstra, najveći festival gina u regiji. Evo programa

| Autor: Glas Istre
(Foto GinIstra)

(Foto GinIstra)


Za točno tjedan dana Stara tvornica duhana u Rovinju ponovno će biti domaćin GinIstre, najvećeg međunarodnog festivala gina u Hrvatskoj i regiji. Treće izdanje festivala održat će se u petak i subotu, 25. i 26. listopada, te će okupiti domaće i međunarodne stručnjake koji će održati brojna predavanja, radionice, panele i masterclassove.

Organizatori najavljuju kako je pred nama najbogatije izdanje GinIstre do sada.

"Na ovogodišnjem izdanju festivala zaista nas očekuje najbogatiji program do sada uz gotovo 50 izlagača iz čak pet država Europe. Ono što veseli jest da nam u Rovinj stižu brojni domaći i međunarodni stručnjaci koji će se na panelima, predavanjima i radionicama dotaknuti trendova u proizvodnji ovog jakog alkoholnog pića.

Također, govorit će se i o gospodarstvu, odnosno o tome kako kroz ovakve manifestacije proširiti turističku ponudu te kako kroz selektivne oblike turizma dati dodatan naglasak predsezoni i posezoni", otkrio je direktor GinIstre, Igor Franković.

Uz navedeno, posjetitelji će imati priliku kušati 70-ak različitih ginova, a više o njihovoj kvaliteti otkrio je predsjednik Ocjenjivačke komisije GinIstre, Kristijan Damijanić.

Osim destilera, u Rovinj stižu i proizvođači bačvi, kotlova, a po prvi put stiže i jedna tvornica stakla iz Slovenije koja će predstaviti bogat asortiman čaša i staklenih boca za gin.

Novost na ovogodišnjem festivalu su „Prijatelji festivala“ koji će u dnevnom boravku GinIstre predstaviti autohtone istarske proizvode, uključujući likere, maslinova ulja i lokalne gastro specijalitete.

Pripremljen je i bogat glazbeni program tijekom kojeg će u petak nastupiti Mateo Pilat, Matija Cvek i DJ-a SoChic, a u subotu Gordan Gregurović, te DJ Frenki.

Festival će za posjetitelje biti otvoren u vremenu 15-02, a ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.

(Foto GinIstra)(Foto GinIstra)

(Foto GinIstra)(Foto GinIstra)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter