zlatni jubilej

Bivši buzetski osnovci proslavili 50 godina male mature - izletom brodom

| Autor: Gordana Čalić Šverko  
Nekadašnji buzetski osnovci

Nekadašnji buzetski osnovci


Na zanimljiv način proslavili su bivši buzetski osnovci 50 godina od završetka male mature, osmog razreda Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" u Buzetu. Zlatna obljetnica obilježena je jednodnevnim izletom brodom iz Opatije na otok Cres.

Školska generacija 1973./1974. godine, generacija je koja je doživjela informacijsko-komunikacijski procvat, svi se služe pametnim telefonima i zato su se istog trenutka zapalile društvene mreže, počele su stizati prijave u grupu za generacijski susret. Zajedno s područnom školom Vrh, njih 38, potvrdilo je svoj dolazak. Na žalost njih dvadesetak je bili spriječeno doći.

Nekadašnji buzetski osnovciNekadašnji buzetski osnovci

Izlet je bio izniman događaj za sve. Neke školske kolege nisu se vidjeli dugi niz godina. Gledale su se slike, uspoređivale, obnovila su se sjećanja na školske uspjehe i neuspjehe, dječje nestašluke i prve izlaske. Sjećanja na drage školske kolege koji nisu više s njima, na drage učitelje, razrednice Milku Krbavčić i pokojnu Olgu Cerovac… Po povratku iz Cresa, uslijedila je šetnja uz more u Opatiji i sladoled na Slatini.

- Ma baš smo dobra generacija, koja je naučila prave životne vrijednost. Stasali smo u radišne ljude, bilježimo i vrlo uspješne karijere u obrtništvu, poduzetništvu, u politici, upravi, školstvu, zdravstvu, a što je najbitnije, većina je ostala tu u našem Buzetu gdje smo svojim životom i radom doprinijeli uspješnosti našeg grada. Na kraju grljenje i čvrsti stisak ruke uz poruku: vidimo se sljedećeg ljeta u isto vrijeme, prenijela je komentare s ovogodišnjeg generacijskog susreta Nadija Jermaniš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter