kaos na moru

Kaotično stanje u Rapcu: Lučka kapetanija ima jednog djelatnika bez plovila

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


U redakciju Glasa Istre obratio se mještanin Rapca kao čovjek koji živi na moru i od mora, te u svom pismu tvrdi da na moru u Rapcu vlada apsolutni kaos. Ističe da se glisira non stop, da se barke prekrcavaju, postavljaju se ilegalne bove a da djelatnika Lučke kapetanije nikad nema na moru.

Kažu da Lučka kapetanija Rabac sve to ignorira i pita se da li se nekoga štiti jer Lučka kapetanija sve to zna. U Lučkoj kapetaniji Rabac saznali smo da imaju jednog čovjeka i to bez plovila, pa nas je taj zaposlenik uputio na Lučku kapetaniju Pula, a tamo nam je pak lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc potvrdila kako je u Lučkoj kapetaniji Rabac zaposlen samo jedan djelatnik koji nema plovilo za izlazak na more, te nas uputila na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jer ona nije ovlaštena za davanje informacija.

Stoga smo 20. kolovoza Ministarstvu uputili zahtjev za očitovanjem o tom problemu kojeg navodi naš čitatelj iz Rapca, i istoga dana stigao je i slijedeći odgovor.

- Zahvaljujemo na Vašem upitu, informacije vezano uz situaciju koju navodite u Rapcu uputit ćemo Vam čim dobijemo povratnu informaciju, navode iz Ministarstva.

Ušli smo već u rujan, a iako je prošlo više od 20 dana od našeg upita, nikakve informacije iz Ministarstva nema. Kako je turistička sezona pri kraju vjerojatno će ova tema postati "passe", ali je ipak dobro steći uvid u ovu situaciju, odnosno kako je naš čitatelj naziva "kaos" na moru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter