Manifestacija traje cijeli rujan

U znaku rimske gozbe, frizura i radionica započeo Vižula Art Atelje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Art Studio Pula)

(Foto: Art Studio Pula)


Uz rimsku gozbu, prigodne frizure i radionice na otvorenom započeo je ovogodišnji Vižula Art Atelje – Ancient Rome Art Experience. Posjetitelji Arheološkog parka Vižula u Medulinu imali su prilike sudjelovati u različitim besplatnim aktivnostima od radionica mozaika, keramike, stakla, svi zainteresirani na licu mjesta mogli su dobiti i rimsku frizuru te oprobati neka od jela u kojima su uživali stari Rimljani, poznati hedonisti.

- Zadovoljni smo odazivom posjetitelja programa i sudionika radionica na samom otvorenju. Drago nam je da građani prepoznaju program već treću godinu zaredom što je svojevrsni vjetar u leđa Art studiju i našim partnerima iz Udruge Sakramenski.

(Foto: Art Studio Pula) (Foto: Art Studio Pula)

Već prve večeri istovremeno su se održale radionice mozaika pod vodstvom Nike Vitković, izrade nakita od keramike koju je vodila Sara Pancun, izrada staklenih ogrlica tehnikama fuzije i tiffanyja pod vodstvom Monike Petrović te radionica antičke keramike, uz izradu rimskih frizura i nezaobilaznu gozbu za koje su bile zadužene članice Udruge Sakramenski. Bilo je jako lijepo vidjeti spoj umjetnosti i nezaobilazne gastronomije u inspirativnom ambijentu Vižule, zadovoljno je rekao predsjednik Art studija Igor Fabris. 

Za subotu 7. rujna predviđena je radionica izrade staklenih ogrlica tehnikama fuzije i tiffanyja, 14. rujna osmišljena je radionica izrade antičke keramike, 21. rujna na programu je izrada antičkog nakita od keramike, dok je 28. rujna rezerviran za radionicu izrade antičkog mozaika. I ove godine u Vižula Art Atelje bit će uključeni  učenici Osnovne škole Dr. Mate Demarina i djeca iz Dječjeg vrtića Medulin.

(Foto: Art Studio Pula) (Foto: Art Studio Pula)

Naime, uz redovite radionice za odrasle, tijekom listopada održavat će se i kulinarske radionice za djecu iz kojih će nastati Mala rimska kuharica. Odabrat će se 10-ak rimskih recepata i uz stručno vodstvo djeca će imati priliku savladati kulinarske vještine antičkog Rima. Osim kroz tiskanu kuharicu, nastat će i video recepti koji će se postaviti na društvene mreže i web stranice Art studija i partnera.

Krajem listopada planirano je Završno rimsko slavlje s izložbom radova sa svih radionica na Vižuli i prezentacijom Male rimske kuharice uz prigodnu degustaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter