raznovrstan program

Ljeto u središnjoj Istri i u rujnu: Klobasice, Opća Opasnost, rođendan Pašarete...

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ središnje Istre)

(Foto TZ središnje Istre)


Stigao je rujan, ali visoke temperature i dalje traju, a ne stišavaju se ni događanja u središnjoj Istri. 

Legende, sakrivene ulice, zanimljive priče ili jednostavno uživanje u pitoresknim mjestašcima središnje Istre omogućuju besplatni razgledi gradova naziva Central Istria free walk tour, koji se održavaju  od ponedjeljka do četvrtka, sve do 15. rujna. Ponedjeljkom razgled Pićna i Gračišća, utorkom Pazina, srijedom Svetog Petra u Šumi i Tinjana te četvrtkom razgled Svetog Lovreča.  

Svi ljubitelji kulture i dijalektalnog izričaja moći će uživati u kultnoj dramskoj predstavi Duhi, autora Drage Gervaisa, jednog od bardova čakavskog pjesništva i svekolike čakavske literature. Predstava se održava u petak, 6. rujna u 20 sati u velikoj  dvorani pazinskog Spomen doma. Ulaznice su dostupne u pretprodaji i na dan predstave.  

U četvrtak, 5. rujna u 20 sati ispred Hrvatske kuće kobasica u Svetom Petru u Šumi  trebao se održati Latino plesni party uz latino ritmove DJ Fabrisa i njegovu malu školu bachate no zbog kiše se odgađa za 19. rujna na istom mjestu. Potom se u petak i subotu, 6. i 7. rujna nastavlja zabava. Slavit će se tradicija kobasičarske proizvodnje, ali i degustirati suhomesnati proizvodi na Ljetnom noćnom sajamu "S klobasicom u EU". Festival će biti popraćen i zabavnim programom – 6. rujna na pozornicu stižu Etaloni bend i klapa Nevera, a 7. rujna Opća opasnost i Remix band.  

Tko se u Istri nađe ovoga vikenda, moći će s obitelji Ferenčić proslaviti 100. rođendan najpoznatije crvene tekućine - Pašareta. Na Trgu slobode u Pazinu, 7. rujna s početkom u 18.30 sati očekuje vas prava  rođendanska proslava koja započinje s nastupom Ive Gortan, Matea Pilata i Roberta Meistera, nastavlja se s Gustafima te završava s DJ-em Denisom Goldinom i saksofonistom Tončijem  Trinajstićem.

Koncertni se niz nastavlja i u nedjelju, 8. rujna kada će pjevati jedan slap – Sopot sope. Da biste uživali u pjesmi slapa, najprije ćete se zagrijati šetnjom od 4 kilometra, a po dolasku na Sopot dočekat će vas slasna ponuda lokalnih proizvođača i koncert Roberta Mikuljana u 19 sati te Etno skupine Šćike u 20 sati.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter