potpisan ugovor

Uskoro počinje izgradnja talijanskog vrtića u Šišanu

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U Šišanu je jučer potpisan ugovor između odabranog izvođača radova za izgradnju talijanskog vrtića u Šišanu, tvrtke De Conte i Općine Ližnjan, budući da je Šišan dio Općine Ližnjan.

Taj ugovor je "težak" 825 tisuća eura plus PDV, a kako je rekao predsjednik Zajednice Talijana Paolo Demarin, treba još proći proceduru prijave gradnje te se nadaju da će se polovinom rujna krenuti s gradnjom.

- Vrtić će biti područni objekt Predškolske ustanove Bubamara-Coccinella Ližnjan, a imat će dvije skupine, jasličku i vrtićku za djecu od tri godine do polaska u školu. Sredstva su dali Talijanska unija najvećim dijelom, dok je Općina Ližnjan dala teren u Dobranovoj ulici, preko puta sjedišta Zajednice Talijana.

Dok bude trajala gradnja i opremanje vrtića, raspisat će se i natječaj za odgojitelje, kazao nam je Paolo Demarin, predsjednik Zajednice Talijana Šišan, ujedno i predsjednik Skupštine Talijanske unije, ističući da je riječ o važnom projektu koji osigurava potrebne standarde za djecu predškolske dobi s programom na talijanskom jeziku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter