u Svetom Bartolu

FOTOGALERIJA / Održana pučka fešta uz turnir u kartanju, svetu misu, marendu pod urehom i ples

| Autor: Branko Biočić


U Svetom Bartolu ili kako ga lokalni stanovnici zovu Svetom Bortulu u općini Raša održana je dvodnevna fešta Bortulja koja je započela još u petak navečer turnirom u briškuli i trešeti a nastavljena je idući dan, u subotu ujutro, svetom misom u čast Svetog Bartola, apostola i blagdana cijele crkve po kojem je ovo mjesto i dobilo ime.

Misu je u kapelici odnosno crkvici i oko nje gdje su se smjestili vjernici koji nisu mogli ući u crkvu služio labinski župnik i dekan labinskog dekanata Mirko Vukšić. Nakon mise organizirana je tradicionalna marend "pod urehon po starinske užonce", navečer je održano finale kartaškog turnira a sve je završilo podjelom nagrada najboljim parovima i pučkom večernjom zabavom s plesom uz Mistral band i bogatu ugostiteljsku ponudu.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

U konkurenciji 29 parova pobjednici dvodnevnog turnira u kartanju bili su Raul Peruško i Vladimir Stojaković kojima je općinski načelnik Leo Knapić uručio prelazni pehar i pršut. Drugo mjesto i kolut sira osvojili osvojili su Alen Imširović i Valdi Bubić a treće mjesto, medalje i šest boca vina otišlo je u ruke Marija Zulijanija i Rina Martinčića. Četvrto mjesto i paket kolača osvojili su Milan Šiljeg i Ljupko Barak ali su otišli prije proglašenja.

Nagrade su uz općinskog načelnika uručili Vlado Paliska, jedan od organizatora i Ivana Griparić, direktorica TZ Općine Raša. Nakon svečana podjele nagrada fešta koju tradicionalno pohodi veliki broj žitelja Labinštine nastavila se do kasnih noćnih sati pa su mnogi i zaplesali uz Mistral bend.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter