SKROMNIJI PROGRAM

Tradicionalno obilježavanje blagdana Rim u Pazinu: Ni ove godine NIŠTA OD MASOVNE PUČKE FEŠTE

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Pazinska fešta Rim u boljim danima

Pazinska fešta Rim u boljim danima


Grad Pazin odlučio je i ove godine, kao i lani, obustaviti tradicionalnu organizaciju obilježavanja blagdana Rim u Pazinu zbog nemogućnosti da se osigura provođenje preporuka Hrvatskog zavoda

S ciljem njegovanja tradicije proslave Rima, a u skladu s novonastalim uvjetima i epidemiološkim mjerama, pazinska gradonačelnica raspisala je javni poziv kojim se pružaju nepovratne potpore lokalnim ugostiteljima za organizaciju prigodnog programa obilježavanja blagdana "Rim". Predloženi programi mogu biti kulturnog, zabavnog ili drugog prigodnog karaktera koji će se održati u subotu 7. kolovoza uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera. Maksimalni iznos potpore je pet tisuća kuna po prihvaćenom programu. Odobrena potpora isplaćuje se nakon realizacije programa ukoliko zadovoljava kriterije, i to u realnom iznosu dostavljenih računa.

Rok za podnošenje prijave za dodjelu potpore je zaključno do 29. srpnja u 14 sati bez obzira na način prijave. Naknadno ugovoreni programi neće se moći financirati. Ukoliko se epidemiološke mjere do trenutka organizacije programa izmjene na način da nije moguće ili nije preporučljivo organizirati planirani, odnosno ugovoreni program dozvoljava se raskid ugovora iniciran s bilo koje ugovorne strane najkasnije do trenutka održavanja programa. Prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima, koji su dostupni na mrežnim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr. Prijave se šalju na adresu Grad Pazin (Družbe sv. Ćirila i Metoda 10) ili e-mailom na: [email protected] s naznakom "Poziv za dodjelu potpora ugostiteljima za proslavu Rima".

Potpora se može odobriti za sljedeće vrste troškova: za organizaciju programa (glazbenih i drugih scenskih izvođača, DJ-a, posebnih gostiju...), najam opreme za program (razglas, pozornica i …), najam opreme za povećani obim posla (klupe, stolovi, rasvjeta, frižideri, točionici…), troškovi poštivanja epidemioloških mjera (redari, ograde i drugi koridori za kretanje posjetitelja…). Troškovi za koje već postoji raspisana mjera za pomoć ugostiteljskim objektima tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19 od strane Grada Pazina neće se smatrati opravdanima u sklopu ove potpore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter