Umag-grad djece

Novo dječje igralište u Lovrečici

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Umag)

(Foto: Grad Umag)


Grad Umag intenzivno nastavlja s radom na izgradnji novih i rekonstrukciji starih dječjih igrališta. U okviru projekta „Umag-grad djece 2010.-2030.“ tako je nedavno dovršena izgradnja dječjeg igrališta i u Lovrečici.

Novo je, moderno, dječje igralište u Lovrečici, čija je vrijednost oko 50 tisuća eura, spremno za doček brojnih mališana. Sada se djeca Lovrečice mogu bezbrižno igrati na novim igralima, uživajući pritom na svježem zraku.

(Foto: Grad Umag)(Foto: Grad Umag)

„S ciljem dizanja kvalitete života naših sugrađana koji su dislocirani od centra Umaga, sustavno provodimo gradnju ili rekonstrukciju dječjih igrališta i u okolnim naseljima ne bi li naš grad svojim najmlađima ponudio još bolje uvjete za njihovo zdravo odrastanje“ naglasio je gradonačelnik Bassanese te dodao kako je Grad Umag u posljednjih 15 godina sustavno uredio i izgradio više od 45 dječjih igrališta

Kao grad koji predstavlja primjer u kontinuiranom ulaganju i stvaranju uvjeta za visoke standarde za živote najmlađe populacije, Umag se može ponositi sadržajem kojeg nudi djeci, od besplatnih vrtića, stručnog kadra u istima, brojnih sportskih i inih udruga koje djeca mogu birati u okviru izvan vrtićkih i izvanškolskih aktivnosti, do brojnih modernih dječjih igrališta, kao i sportskih igrališta, na kojima djeca imaju priliku zdravo razvijati se.

(Foto: Grad Umag)(Foto: Grad Umag)

Mlade generacije su budućnost i temelj svake zajednice, stoga Grad Umag sustavno ulaže u odgoj, obrazovanje i stvaranje uvjeta za zdrav život svojih najmlađih sugrađana, osiguravajući im pritom zdrav razvoj i odrastanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter