tjedni program

Središnja Istra i dalje prepuna događanja: Dolazi Jole, klapa Teran, Gustafi i mnogi drugi

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ središnje Istre)

(Foto TZ središnje Istre)


Ovoga vikenda, u subotu 3. kolovoza, na pazinskim ulicama čeka najveća velika ljetna fešta – Rim – tijekom koje će na glavnom gradskom trgu okupljene zabavljati Joško Čagalj  – Jole i Replay bend. Osim toga, brojni će ugostiteljski objekti imati svoja vlastita događanja i promocije. 

U sklopu programa naziva Otkrij središnju Istru – Explore central Istria od 1. kolovoza vraćaju se i besplatni razgledi gradića središnje Istre u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju na  hrvatskom i engleskom jeziku – Central Istria free walk tour, a trajat će sve do 15. rujna. Razgledi se održavaju od ponedjeljka do četvrtka, prema sljedećem rasporedu. ponedjeljkom razgled Pićna i  Gračišća, utorkom Pazina, srijedom Svetog Petra u Šumi i Tinjana te četvrtkom razgled Svetog Lovreča.  

Kino na otvorenom ovoga će se tjedna održati u Gračišću 6. kolovoza s projekcijom filma Pakleni  provod, 7. kolovoza u Svetom Petru u Šumi, gdje će se prikazivati film Nestašna zubić vila te u Pazinu  9. kolovoza s filmom Moj prijatelj robot. 

U ponedjeljak, 5. kolovoza, u Kašćergi će započeti proslava blagdana Gospe Snježne, a trajat će sve do 9. kolovoza. Održat će se svečana misa, nastup klape Intriga,  malonogometni turnir te koncert Remix Banda.  

Ljubitelji jazza moći će u utorak, 6. kolovoza, s početkom u 21 sat uživati u koncertu Leonarda Medice u Svetome Lovreču. Koncert će se održati u povijesnom ambijentu kule Funtanela. 

U srijedu, 7. kolovoza, u Tinjanu posjetitelji će moći uživati u klapskoj večeri u sklopu manifestacije "Lito spod ladonje". Dođite i provedite ugodnu večer uz Klapu Teran. 

Ako pak više volite tradicionalnu glazbu istarskoga zavičaja, 8. kolovoza u Draguću,  će se održati koncert iz ciklusa Central Istria music experience, a ovoga puta nastupa Šćika. Sastav je to koji, koristeći istarske instrumente, pjesme, napjeve te način pjevanja i  muziciranja, na življi i moderniji način izvodi glazbu svoga zavičaja.  

Zvijezde padalice ili Suze svetog Lovre posebno se štuju u dvama mjestima središnje Istre – Svetom Lovreču i Semiću – gdje mještani slave svoga zaštitnika, svetog Lovru. 

Lovrečeva u Svetom Lovreču bit će proslavljena kulturnim i zabavnim programom na glavnom trgu od  četvrtka 8. kolovoza pa do nedjelje 11. kolovoza. Posjetitelji će moći uživati u nastupima folklornih  skupina, koncertima, sajmu domaćih proizvoda i bogatoj gastro ponudi. Istaknut ćemo nastup Gustafa i Oberkreinera u subotu 10. kolovoza, s početkom u 20.30 sati te predstavu Teatra Naranče Kako  preživjeti punicu, koja će se održati u nedjelju 11. kolovoza, s početkom u 20 sati.  

U Semiću će mještane i posjetitelje povodom Lovrečeve, u subotu 10. kolovoza, zabavljati Lucky Band. 

Sportaši će u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza, moći zaigrati sve popularniji Cornhole jer je Pazin domaćin sportskog događaja ACL Europe Croatia Open, natjecanja u Cornholeu, na kojemu će se  okupiti najbolji igrači iz cijele Europe. 

U Zabrežanu se od 9. do 10. kolovoza održava tradicionalna manifestacija Armonike u polju. Manifestacija okuplja vrsne harmonikaše koji će izvesti popularne melodije i tradicionalne pjesme, a nakon zvukova harmonike nastupit će Amigosi, skupina Tequila i DJ-a Krize. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter