na terenu s komunalcima

U Rapcu kamere snimaju "šporkulje". Građani koji nepropisno odlažu smeće mogu biti kažnjeni

| Autor: Branko Biočić
Labinski gradonačelnik Valter Glavičić na terenu obišao komunalce

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić na terenu obišao komunalce


Labinski gradonačelnik Valter Glavičić i direktor trgovačkog društva 1.Maj Dorijano Bažon obišli su djelatnike komunalnog poduzeća u Labinu, Starom gradu i Rapcu. Iz razgovora s djelatnicima doznali su da daju maksimalne napore po ovim velikim vrućinama uslijed toplinskoga vala kako bi održali da čistoća javnih površina i uređenost zelenih površina budu na čim većoj razini.

U Rapcu se rad odvija u dvije smjene i to od 6 do 13 sati i popodne od 15 do 22 sata. Polupodzemni kontejneri se prazne u Rapcu svaki dan, tako da se sve čini da otpad od silnih vrućina ne bude predugo i ne »zakuha«. Zamolili su građane da ne ostavljaju vrećice sa smećem van polupodzemnih kontejnera, jer mačke i galebovi onda imaju priliku za raznositi otpad po ulici. Kamera za nadzor nepravilnog odlaganja otpada u Rapcu je postavljena na dva mjesta, i upozoravaju se građani koji budu uočeni da nepropisno odlažu vrećice da mogu biti zato kažnjeni.

U Starom gradu ove godine angažirana su dva djelatnika koja koriste i novonabavljene motorske usisavače za otpad. Ekipa koja održava hortikulturu bila je angažirana na košnji rotora prema Kapelici. Zbog velikih količina padalina u lipnju, ove godine se prišlo dodatnoj košnji svih zelenih površina u gradu.

- U tjednu smo ogromnog toplinskog vala i nemam riječi kako bi pohvalio sve ove vrijedne ljude. Čišćenje ulica počinje već u 5 ujutro, treba obići sve ulice po Rapcu, Lungomare, sve one kante za otpatke čiji smo broj ove godine u Rapcu udvostručili. Tu je i veliki broj turista koji po danu i večeri obilaze Stari grad, uz područje Prtloga koje se obilazi sada i ujutro i navečer, i to na potezu od Toša do prve plaže, te uvala Seničina. Uz sve to čiste se sve ulice po gradu, tako da posla ne fali.

Uz sve to, ljeto u gradu prepuno je kulturnih i zabavnih manifestacija koje nakon dovršetka također treba obići. Zbog svega toga mogu samo pohvaliti sve djelatnike komunalnog poduzeća koji u ovim ljetnim mjesecima kada nas na području grada ima praktički dvostruko, velikim trudom uspijevaju održati Labin ovako čistim i urednim. Svima njima čestitam, a građane molim da savjesnim odlaganjem otpada olakšaju rad našim vrijednim komunalcima, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter