Ljetno kino u Motovunu

Besplatne projekcije sjajnih filmskih ostvarenja pod zvjezdanim nebom

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto: TZ Motovun)

(Foto: TZ Motovun)


Na otvorenom, ispod zvjezdanog neba, u petak i subotu s početkom u 21 sat, u prekrasnom ambijentu vrta motovunskih zidina, na samom vrhu pitoresknog Motovuna, održat će se dvije besplatne projekcije sjajnih filmskih ostvarenja.

U petak je na rasporedu film »Savršeni dani«, remek djelo Wima Wendersa, a u subotu film »Ljubav i krvoproliće«, akcijska avantura talentirane redateljice Rose Glass, najavio je direktor Turističke zajednice Općine Motovun David Matković.

Radnja filma »Savršeni dani« prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice, uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost… Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje. Novo filmsko čudo velikog Wima Wendersa, film je nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma.

Redateljica Rose Glass donosi ljubavnu priču »Ljubav i krvoproliće«. Povučena menadžerica teretane Lou zaljubljuje se u Jackie, ambicioznu bodibildericu koja prolazi kroz grad na putu do Las Vegasa u potrazi za svojim snovima. No, njihova će ljubavna afera potaknuti neočekivano nasilje te ih odvući u zamršenu mrežu Louine kriminalu odane obitelji… Premijerno prikazan na filmskom festivalu u Berlinu, »Ljubav i krvoproliće« nabildana je akcijska kriminalistička avantura s Kristen Stewart, Annom Baryshnikovom i Edom Harrisom u glavnim ulogama.


Podijeli: Facebook Twiter