Mali Tinjanci u ljetnoj školi plivanja

U ovogodišnjoj Školi plivanja u Poreču sudjelovalo je 30 vrtićke djece te 35 školaraca, svi su dobili diplome

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto: Općina Tinjan)

(Foto: Općina Tinjan)


Općina Tinjan po jubilarni 25. put uspješno je organizirala školu plivanja, što znači da punih četvrt stoljeća djeca s područja Tinjana odlaze ljeti savladavati plivačke vještine. U ovogodišnjem izdanju održala se tijekom srpnja te je u njoj sudjelovalo ukupno 65 polaznika.

Škola plivanja namijenjena je djeci predškolske i školske dobi, pa ju je ove godine završilo 30 vrtićke djece koja su već navršila pet godina te još 35 školaraca. Pokazalo se da je škola plivanja i dalje omiljena ljetna aktivnost malih Tinjanaca. Djeca su kroz deset radnih dana u Poreču na bazenu Hotela Valamar Crystal te na kupalištu Jedro u turističkom naselju Brulo, prošla obuku naučivši sve trikove plivačkih vještina, a pritom su se odlično zabavljala, igrala i družila s vršnjacima. Kako bi poduka koju dobivaju bila stručna te kako bi sigurnost djece bila na maksimalnoj razini, u njihovoj je pratnji tijekom svih deset dana bilo pet odgojiteljica i dva kineziologa.

(Foto: Općina Tinjan)(Foto: Općina Tinjan)

Predzadnjeg dana škole plivanja djeci je priređeno posebno iznenađenje, s obzirom da je škola plivanja imala čast ugostiti morskog biologa Nevena Ivešu iz Medulina, koji radi kao viši asistent na Fakultetu prirodnih znanosti u Puli. Iveša je djeci upriličio vrlo zanimljivu radionicu na plaži na kojoj su saznala niz korisnih informacija o morskom svijetu. Posljednji dan bio je rezerviran za podjelu diploma svim malim sudionicima škole plivanja, a sve je završilo veselim druženjem uz zakusku.


Podijeli: Facebook Twiter