županijski vatrogasni zapovjednik

Kozlevac: Istra je požarnu sezonu dočekala spremna

| Autor: Glas Istre
(Snimio Mihael Stojanović)

(Snimio Mihael Stojanović)


Koje su preporuke vatrogasaca kako bi se izbjegli požari te jesu li još jednu zahtjevnu sezonu dočekali spremni govorili su u emisiji "Studio 4" HRT-a, Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije i Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije.

Kozlevac je kazao kako je Istarska županiju požarnu sezonu sezona dočekala spremna. Naglašava kako su sezone sve gore te da su se klimatski uvjeti promijenili.

- U posljednja smo dva tjedna u Istri bili u crvenom toplinskom valu, a vegetacija se osušila. U Istri je trenutno 450 tisuća gostiju plus domicilnog stanovništva, tako da je opterećenje maksimalno, kazao je.

Dodaje kako je za sada požarna sezona pod kontrolom.

- Svi koji sudjeluju u sustavu gašenja požara su učinili sve pripreme na vrijeme, kazao je Kozlevac. Naglašava kako vatrogasci imaju široku lepezu intervencija te da su im požari do 35 posto intervencija.

Kozlevac ističe kako se priča oko gašenja požare svodi na rano uočavanje, brzu intervenciju i to je ključ da se, kako kaže, posao dobro obavi.

Cijeli prilog dostupan je na poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter