večernja čarolija

Besplatne noćne ture u Rapcu i starom Labinu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Svakog će četvrtka, s početkom u 21 sat, sve do 29. kolovoza TZ Labin organizirati Noćni razgled Rapca na potezu od crkvice sv. Andrije do Rive, gdje će se nadovezati na manifestaciju Istrian Lifestyle. Iskusni vodiči posebnu pažnju plijene i svojim izgledom; za tu su prigodu sašivene i nove uniforme, koje podsjećaju na 19. stoljeće te povijest tog, nekada malog ribarskog mjesta.

Noćni razgled Starog grada Labina održava se pak utorkom od 21.30 sati, sve do 10. rujna. Vodičkinje, odjevene u haljinu božice Sentone upoznati će zainteresirane s povijesnim pričama o uskocima i legendama grada, dok će vodič odjeven u rudarsku odoru ispričati sve o Labinskoj republici i pobuni labinskih rudara. Završetak obilaska je u 23 uz degustaciju i priču o maslinovom ulju poseban je doživljaj za svakog posjetitelja Starog grada.

Vođenja su besplatna i organizirana na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i češkom jeziku. Ove nedjelje od 21 na rabačkoj rivi priprema se i škola latino plesova na otvorenom s plesačima plesne škole Dansel.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter