podrška stiže sa svih strana

"Odgajateljice se s punim pravom bore za povećanje plaća i čvrsto se nadam da će u tom naumu uspjeti!"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


U redakciju Glasa Istre javili su se roditelji koji su htjeli javno podržati odgojiteljice u njihovom štrajku upozoranja.

- Željela bih pružiti punu podršku svim odgojiteljima u Puli, Istri, ali i cijeloj Hrvatskoj. Punim pravom se bore za povećanje plaća i čvrsto se nadam da će u tom naumu uspjeti, a mi, roditelji, biti ćemo uz njih do samoga kraja borbe, poručila je jedna majka koja je htjela ostati anonimna.

- Ako nekome nije jasno tko su odgojitelji (i ostalo osoblje koje je zaposleno u vrtićima) i zašto je ovo kap koja je prelila čašu, voljela bih objasniti iz perspektive jednog roditelja. 

Odgojitelji su prve osobe s kojima se naša djeca (da ne kažem bebe, budući da neka djeca kreću u jaslice s nepunom godinom dana) susreću izvan našeg prvog kruga bliskih ljudi (obitelj i bliski prijatelji) s kojima će provoditi 8 sati na dan. 

To su osobe kojima smo dali puno povjerenje da našoj djeci mjenjaju pelene, hrane ih, tješe ih, brišu suze, upoznaju sa svijetom, uspavljuju ih i budu im zamjenski roditelji. 

To su osobe s kojima se naša djeca svakodnevno povezuju, vjeruju im i uče nove vještine.

To su osobe koje će PRVE vidjeti kako naše dijete napreduje, kako su nacrtali cvijet, naučili boje, brojeve i pjesmice, a onda to prenijeti nama. 

To su osobe koje smo i mi roditelji zavoljeli jer vidimo i koliko su naša djeca povezana s njima.

To su osobe s kojima dijelimo zahtjevne trenutke, smiješne trenutke, a na kraju svake akademske godine s njima dijelimo i suze i zagrljaje jer se "rastajemo" i zahvaljujemo im se, iako će dijete ići u skupinu iznad i viđati ćemo se i dalje na gotovo svakodnevnoj bazi. 

To su osobe koje se nakon zahtjevnog dana sa 20 djece u skupini vraćaju kući svojim obavezama.

To su osobe koje gaje neizmjernu ljubav prema našoj djeci, empatične su, imaju znanje, educiraju se, razumiju i nas i našu djecu, a to je ono najbitnije. 

Da je odgojitelj biti lako, odgojitelj bi bio svatko!, poručuje svima.

Za kraj nadodaje:

- Ovim se putem želim zahvaliti, prvo svim odgojiteljima u Puli, a zatim posebno našim predivnim odgojiteljicama, zaposlenicima i ravnateljici u DV Rin Tin Tin - neslužbeno (a sada i službeno) imate neizmjernu podršku roditelja!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of