"Pomozi potrebitima"

Učenici talijanske Osnovne škole "Edmondo de Amicis" iz Buja uspješno provodili dobrotvornu akciju

| Autor: Glas Istre
(Foto: Osnovna škola "Edmondo de Amicis")

(Foto: Osnovna škola "Edmondo de Amicis")


Ove je godine u sklopu predmeta Građanski odgoj i obrazovanje 20ak učenika viših razreda OŠ/SEI Edmondo de Amicis Buje/Buie učilo o važnosti volontiranja i međusobnog pomaganja u zajednici.

Kroz predmet koji mladima omogućava da postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke, učenici su pod mentorstvom učitelja povijesti i geografije Damjana Gasperinija ovu godinu osmislili akciju pod nazivom ''Aiuta i meno fortunati/Pomozi potrebitima'' koja je za cilj imala skupiti skupiti odjeću i obuću za djecu i odrasle te igračke za stanovnike Buja i okolnih područja kojima je to potrebno.

(Foto: Osnovna škola Edmondo de Amicis)(Foto: Osnovna škola Edmondo de Amicis)

Tijekom školske godine učenici su marljivo radili na promociji projekta, izradi letaka te skupljanju donacija.

U projekt se uključila i učenička kreativna grupa pod vodstvom učiteljice Nataše Bezić koja je izradila kutije za prikup donacija. Kutije su bile postavljene na nekoliko punktova po školi te su ih učenici redovito praznili i slagali donacije.

Ravnateljica škole, prof. Katja Šterle oduševljena je odazivom učenika i roditelja koji su i ovoga puta pokazali veliku solidarnost i razumijevanje te donirali mnoštvo stvari, odjeće i igračaka onima potrebitima.

(Foto: Osnovna škola Edmondo de Amicis)(Foto: Osnovna škola Edmondo de Amicis)

Pri kraju školske godine učenici su donacije razvrstali te odnijeli ih u bujsku župu gdje ih je preuzeo svećenik Rafael Villergas Castano koji će donaciju dalje proslijediti Crvenom križu i potrebitim obiteljima. Iz bujske župe zahvaljuju mladim učenicima na donaciji i trudu koji su uložili ističući kako će svaki komad odjeće, obuće i igračaka završiti u pravim rukama. Nadaju se da je ovo početak jedne lijepe suradnje koja će se nastaviti i sljedećih godina sa OŠ/SEI Edmondo de Amicis Buje/Buie i njihovim učenicima i učiteljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter