Vremenska prognoza za istru

Stigla je promjena vremena, temperature napokon pale. Evo što nas čeka u idućih par dana

| Autor: P. N. , Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čići)

(Snimio Duško Marušić Čići)


Promjenljivo i nestabilno vrijeme s čestom kišom i pljuskovima s grmljavinom očekuje se do četvrtka. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, praćeni obilnijom oborinom, osobito u ponedjeljak i srijedu. U petak i subotu djelomice ili pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Na Jadranu od četvrtka pretežno sunčano. Prije toga promjenljivo mjestimice s kišom i pljuskovima. Do utorka će puhati umjerena i jaka bura, koja će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar, piše HRT.

Istrametova prognoza za početak tjedna

PONEDJELJAK - Djelomice sunčano vrijeme, u gorskom području uz mogućnost pljuskova, dok su neverini mogući i na otvorenom moru. Puhat će umjerena i jaka bura, a na moru zapadne Istre sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 27 i 30 °C.

UTORAK - Djelomice sunčano, ali i vrlo nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a mogući su i izolirani neverini. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 14 do 19 °C, dnevne vrijednosti između 24 i 28 °C.

I idućih dana promjenljivo i nestabilno

Idućih dana na kopnu promjenljivo i nestabilno, često s kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u utorak i srijedu. U četvrtak više sunčanih razdoblja, ali još ponegdje uz pljuskove. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu do srijede promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima, koji ponegdje mogu biti jače izraženi. U četvrtak djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. U utorak će puhati umjerena do jaka bura koja će prema kraju dana oslabjeti i u srijedu okrenuti na sjeverozapadni vjetar”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of