sigurnosne pripreme

U sezoni se očekuje više provala i krađa. Iz rovinjske policije najavili preventivne aktivnosti

| Autor: Doria Mohorović
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Planovi za turističku sezonu te preventivne aktivnosti u školama bile su, između ostalih, teme o kojima su na sastanku razgovarali predstavnici rovinjske gradske uprave i članovi Savjeta za prevenciju kriminaliteta.

Načelnik Policijske postaje Rovinj Ecio Legović izvijestio je o stanju sigurnosti u gradu. Istaknuo je potrebu za pojačanim nadzorom u prostorima u kojima se u okupljaju mladi, osobito u noćnim klubovima. Naglasak je stavljen na suzbijanje dostupnosti droge i alkohola, prvenstveno u cilju zaštite maloljetnika.

Razgovaralo se i o prevenciji internetskih prijevara. Apostrofirana je edukacija starijih osoba kako bi se smanjio broj žrtava ovakvih djela.

Razmotreno je i pitanje požara otvorenog prostora te je zaključeno da je potrebno intenzivirati preventivne mjere i nadogradnju videonadzora u skladu sa smjernicama vatrogastva i policije.

Što se tiče pripreme turističke sezone, istaknuta je dobra suradnja policije, zaštitarskih službi i korisnika kampova, što je lani rezultiralo otkrivanjem više kriminalnih djela. Dolaskom većeg broja turista očekuje se veći broj (pokušaja) krađa i provala u kuće i stanove. U planu je ispomoć policiji u ljudstvu i tehnici radi brže reakcije.

Ostaje otvoreno pitanje oko izdavanja radnih dozvola i gužvi u policijskoj postaji pred turističku sezonu, budući da očekivana ispomoć nije stigla.

Zaključeno je da će se nastaviti s postojećim aktivnostima i sigurnosnim pripremama za tekuću školsku godinu, uz pojačane ophodnje policije oko školskih zgrada i parkova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter