Maškarano slavlje u Marčani

Vesele male maškare u Dječjem vrtiću Vrtuljak

| Autor: Vanesa Begić
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


Veselo i šareno bilo je u Dječjem vrtiću Vrtuljak Marčana, gdje je priređen maskenbal.

Najmlađi su na par sati postali likovi iz bajki, iz mašte, iz nekih drugih svjetova u sjajnoj atmosferi, sve to u više nego dobrom raspoloženju. U ovome vrtiću su vrlo aktivni, stalno rade na nekim projektima, čuvaju zavičajnu baštinu, uče o specifičnostima svoga kraja, crtaju, pjevaju, vesele se.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Dječji vrtić Marčana započeo je s radom 1955. godine. Od tada pa sve do 1997. godine djelovao je kao vrtić Predškolske ustanove Dječji vrtići i jaslice Pula. U vrtiću se ostvarivao šest-satni program rada s djecom, ali zbog velikog interesa roditelja počinju značajne promjene i uvodi se deset satni program rada s djecom.

Godine 1997. ustrojava se Predškolska ustanova Vrtuljak Marčana. Ustanova se sastoji od dva objekta u Marčani i u Raklju. Predškolska ustanova Vrtuljak, danas provodi deset-satni program rada s djecom, a po potrebama roditelja i šest-satni program.

Vrtić ima tri odgojne skupine. Polaznici su djeca od treće godine života do polaska u školu. Ravnateljica je Klara Lukašić Buić, a odgojiteljice Sandra Križanić, Patricija Pliško, Milena Banović, Mirjana Radolović, Sabina Travičić, Jelena Ramić, Adrijana Radolović Rajko, Katia Gortan, Tajana Radanović i Ana Jurkota.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter