"Je li plava boja vaše latice?"

Rockwool dodijelio novih osam stipendija 16. generaciji učenika i studenata

| Autor: Branko Biočić
Svi stipendisti s predstavnicima Rockwoola (Snimio: Branko Biočić)

Svi stipendisti s predstavnicima Rockwoola (Snimio: Branko Biočić)


Predstavnici tvornice kamene vune Rockwool iz Pićan danas su dodijelili osam novih stipendija učenicima i studentima za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu. Program stipendiranja "Je li plava boja vaše latice?" provodi se već 16 godina zaredom i dosad je stipendije dobilo 135 učenika i studenata. U uvodnom dijelu na konferenciji za novinare Aleks Fonović, direktor tvornice, osvrnuo se na zahtjevnu 2023. godinu.

"Nakon turbulentnog prvog polugodišta, tržište se u drugom polugodištu oporavilo i ukinuli smo sve capacity stopove, odnosno zaustavljanja tvornice. Godinu smo završili s rasprodanim ukupnim kapacitetom proizvodnje, s tim da je druga polovica godine bila puno bolja od prve, pogotovo u HR i Italiji. Naši najprodavaniji proizvodi za izolaciju krovova i fasada i brojni naši referentni projekti su bili energetske obnove javnih objekata, pogotovo škola i bolnica kao i veliki logistički centri u Hrvatskoj. Proizvode smo plasirali na tržišta 19 zemalja", rekao je Fonović koji je istaknuo i da je čak 78 djelatnika vjerno firmi već 15 i više godina, što smatra uspjehom u vremenu velike mobilnosti i dinamičnijeg ritma života općenito. Također se pohvalio visokom razinom sigurnosti radnika i posjetitelja. Predstavio je ulaganja u tvornicu (s ciljem dodatne dekarbonizacije i efikasnosti), kao i u bolju prometnu infrastrukturu. Prema riječima Anđelke Toto-Ormuž, voditeljice korporativnih poslova, tvornicu je ove godine posjetilo više od 300 posjetitelja, a istaknula je kvalitetnu suradnju s akademskim sektorom i studentskim udrugama.

(Snimio: Branko Biočić)Anđelka Toto Ormuž i Aleks Fonović govorili su o poslovanju i planovima Rockwoola (Snimio: Branko Biočić)

"Sudjelovali smo i organizirali brojne konferencije usmjerene ka podizanju razine zaštite od požara u zgradama, obnove zgrada kao kružnom i održivom gospodarstvu. Ove smo godine uložili 100 tisuća eura u podizanje kvalitete života lokalne zajednice i podržali smo više od 40 njihovih projekata i aktivnosti. Njegujemo partnerski odnos s Općinom Pićan i ove smo godine po drugi put zajedno organizirali lokalnu feštu Rokova. Mladi i djeca koja se bave sportom su nam također bitni i ove smo godine nastavili suradnju s labinskom školom rukometa", rekla je Anđelka Toto-Ormuž.

Predstavljene su i marketinške aktivnosti, pa je istaknuto da je ove godine lansirana kampanja "Zaslužujem ROCKWOOL dom" s kojom su htjeli podići svijest o prednostima upotrebe kamene vune. Nastavili su i s inicijativom "Proizvedeno u Hrvatskoj" i pojačali prisutnost na društvenim medijima. Tijekom godine održali su desetak edukacija za profesionalce u gradnji zajedno s vanjskim predavačima.

Nakon konferencije za novinare, direktor tvornice Aleks Fonović potpisao je ugovore s novim stipendistima. Ovogodišnju studentsku stipendiju dobili su: Rea Žigant iz Šumbera, Laura Nađ iz Pule, Mateo Vrbanac iz Trošti, Ani Paulišić iz Pazinskih Novaki, Martin Šverko iz Labina i Vanesa Antolović iz Tinjana, a učeničku stipendiju dobili su: Niko Balde iz Pazina i Borna Mitanovski iz Potpićna.

(Snimio: Branko Biočić)Rea Žigant iz Šumbera, studentica poslovne informatike u Rijeci potpisuje stipendijski ugovoe (Snimio: Branko Biočić)

Svaki student tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu 4.379 eura, a svaki učenik 1.592 eura. I ovoj generaciji stipendista je, osim financijske potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečne prakse ili u tvornici ili u zagrebačkom uredu, a dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter