BICIKLISTIČKI MARATON PARENZANA

FOTOGALERIJA / Bicikliralo i pješačilo 600 sudionika iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke pa čak i iz Amerike

| Autor: Gordana Čalić Šverko


Kalendarski početak jeseni tradicionalno je obilježen rekreativnim biciklističkim maratonom Parenzana koji je u svom 26. izdanju, usprkos kiši, zadnje rujanske nedjelje na startu u Vižinadi okupio šestotinjak biciklista i pješaka željnih rekreiranja i uživanja u prirodi.

Na biciklijadi je već tradicionalno aktivno sudjelovao i načelnik Vižinade Marko Ferenac.

- Vremenska prognoza bila je loša pa je sudionika manje nego inače, znalo ih je biti i tisuću. Budući da područjem Vižinade prolazi Parenzana, Put zdravlja i prijateljstva, ovaj maraton je na neki način valorizacija Parenzane, ali i outdoor sadržaja. Biciklisti dolaze tijekom cijele godine, a osim trase Parenzane ima puno biciklističkih i pješačkih staza. Osim u predivnoj prirodi, posjetitelji mogu uživati u gastro ponudi, naglasio je Ferenac.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Rekreativni biciklistički maraton Parenzana organizira Turistička zajednica Općine Vižinada, a njena direktorica Lidija Brdarić izrazila je zadovoljstvo što se uspio održati toliki dugi niz godina budući da promiče kulturnu baštinu i outdoor aktivnosti. U ovogodišnjem izdanju okupio je sudionike iz Istre te drugih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke pa čak i iz Amerike.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter