U gradu sv. Eufemije zadovoljni rezultatima

Rovinj ostvario tri milijuna noćenja isti dan kao i prošle godine

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


U Rovinju je prekjučer ostvareno tri milijuna noćenja, što grad sv. Eufemije stavlja na čelo hrvatskih gradova u postizanju tog turističkog rezultata. Zanimljivo je, potvrđuje nam Iva Damuggia, voditeljica poslova promocije i odnosa s javnošću Turističke zajednice grada Rovinja, da je tromilijuntno noćenje ostvareno na identičan dan kao i lani.

Pozitivan trend

Govoreći o ovogodišnjim turističkim rezultatima Damuggia ističe da u Rovinju trenutno boravi preko 37 tisuća gostiju. Od početka godine u ovom su istarskom gradu najbrojniji bili gosti iz Njemačke s 32 posto učešća, na drugom su mjestu Austrijanci s 15 posto udjela, Talijani su ostvarili 7 posto, a Nizozemci i domaći gosti 6 posto. Najviše noćenja zabilježeno je u kampovima, nakon čega slijedi privatan smještaj, hoteli pa turistička naselja.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Dobar smjer

- Predsezona je bila jako dobra, a lipanj i srpanj su na nivou prošle godine. Za sad ide u dobrom smjeru. Ne možemo reći da nismo očekivali ovakve rezultate, budući da smo vrlo dobro radili prvih pet mjeseci, ali i u razdoblju nakon toga, kazala je Damuggia, dodajući da su rezultati očigledni i po velikom broju prisutnih gostiju u samom gradu. Odgovarajući na pitanje što se očekuje za postsezonu, kazala je da se pozitivan trend i dalje nastavlja, što se ogleda u rezervacijama i popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter