LUCE i VODNJANSKE ŠTORIJICE 2

U Vodnjanu zbog manifestacije privremeno zatvoren promet

| Autor: Glas Istre
Prošlogodišnji projekt "LUCE" i "Vodnjanske štorijice" (Foto Turistička zajednica grada Vodnjana)

Prošlogodišnji projekt "LUCE" i "Vodnjanske štorijice" (Foto Turistička zajednica grada Vodnjana)


Turistička zajednica grada Vodnjana u suradnji s Visualia group-om ovog će petka 28. srpnja, video mappingom na vodnjanskim pročeljima oživjet vrhunske ilustracije iz stripa "Vodnjanske štorijice". Na pročeljima zgrada prezentirati će se avanture likova iz drugog po redu stripa "Vodnjanskih štorijica".

Prije početka video mappinga, u 20 sati održati će se prezentacija stripa na Zagrebačkom trgu u Vodnjanu. "Vodnjanske štorijice" skup su odabranih priča, legendi i usmenih predaja iz Vodnjana, Galižane i Peroja. Ideja za ovaj projekt je nastala u 2019. godini sa željom da se široj publici, pogotovo posjetiteljima i turistima, predstave na zanimljiv i originalan način priče i legende s područja vodnjanštine.

Projekt je pokrenula i izradila Turistička zajednica grada Vodnjana u suradnji s domaćim i međunarodnim renomiranim crtačima i ilustratorima. Scenarije za strip pripremio je i osmislio Vjeran Juhas, a crteže su izradili domaći i međunarosni autori: Fran Strukan (Jovane, vrijeme je), Vili Paoletić (Preko žice), Enis Čišić (Vrag iz utrobe zemlje), Aleksa Gajić (Vodnjanokracija), Vjeran Juhas (L´imbuto) i Vibor Juhas (Gospodin grbavi).

Nakon prezentacije novoga stripa u 21 sat započinje video mapping projekcija "LUCE". S obzirom da su vodnjanske ulice prve obasjane svjetlošću javne rasvjete još 1899. godine, Luce je također posvećen industrijalcu i vizionaru Pietru Marchesiju. Njemu i njegovim brojnim zaslugama u čast, Turistička zajednica grada Vodnjana učiniti će da dijelovi Vodnjana zablistaju kroz igru svjetla i video mapping projekcije.

(Foto Turistička zajednica grada Vodnjana)Sa prošlogodišnjeg eventa (Foto Turistička zajednica grada Vodnjana)

U suradnji s čarobnjacima svjetla iz tvrtke Visualia napravljen je novi zadivljujući video mapping čije će se projekcije održavati u intervalima od 21 sat do ponoći a posjetitelji će moći pogledati i prošlogodišnji mapping posvećen prvim Vodnjanskim štorijicama.

Mali trg Forno Grande bit će "pomoćno" mjesto održavanja projekta "LUCE" gdje će za dobru glazbu biti zadužena Groovoteka, a za pune čaše craft piva i vina te street food zalogaje pobrinut će se Pula na biri, vinarija Medea i konoba Danijela. Duž ulice Forno Grande posjetitelje će oduševljavati montirane svjetlosne i interaktivne instalacije. One će posebno doći do izražaja na tlu i pročeljima zgrada nakon što se ugasi gradska rasvjeta.

Obavještavamo građane kako će se privremeno zatvoriti promet u Vodnjanu na području Ulice 16. Januara, Zagrebačkog trga i Ulice Forno Grande dana 28. srpnja u vremenu od 20.30 sati do ponoć povodom održavanja manifestacije "LUCE".

Parkiranje u Vodnjanu je besplatno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter