Art-kino "Cineast"

U vodnjanskoj Bašti sutra projekcija "Bolesnice"

| Autor: Doria Mohorović
Plakat filma

Plakat filma


U Bašti u Vodnjanu, sutra 17. kolovoza će, u organizaciji vodnjanskog Pučkog otvorenog učilišta, a u sklopu Art-kina "Cineast", s početkom u 21 sat biti prikazana drama "Bolesnica" (Sick Of Myself) norveškog redatelja Kristoffera Borglija.

Kako je navedeno u opisu filma, Signe (Kristine Kujath Thorp) i Thomas (Eirik Sæther) par su koji živi u Oslu. Ona je konobarica, on pak umjetnik koji radi instalacije od ukradenog namještaja što je koncept kojem kulturna elita grada pridaje sve više pažnje pa Thomas postaje objekt sve neutaživije ljubomore svoje partnerice, izjedane osjećajem manje važnosti, a pritom uvjerene kako je u svakom pogledu zabavnija, interesantnija i, napose, karizmatičnija osoba od svog dečka, pa i društvenog miljea kojem pripada.

No, nakon incidenta koji se dogodi u baru u kojem je zaposlena, Signe se odlučuje na sudbinski korak: pošto-poto iskoristiti svaku daljnju priliku koja joj se ukaže ne bi li zavrijedila potrebnu reakciju javnosti, odnosno pažnju društvenih mreža. Makar to iziskivalo ne samo psihičku, već i fizičku transformaciju, čemu će upotreba zabranjenog ruskog antidepresiva svakako pripomoći.

Ulaz je besplatan, a u slučaju kiše film će biti prikazan u vodnjanskoj Vjenčanoj sali, na adresi Trgovačka 2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter