RESTORAN OLD RIVER

U petak "Garden - wine & cocktail dinner": Novi pristup prezentaciji mesa boškarina i magarca

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Old river (foto Dejan Hren)

Old river (foto Dejan Hren)


"Garden - wine & cocktail dinner" održat će se u petak s početkom u 18.30 sati na livadi ispred Restorana Old River u Buzetu. Degustacijski menu potpisuje gostujući chef Deni Srdoč koji će kroz novi pristup prezentirati meso istarskog boškarina i magarca.

Meni od pet sljedova košta 50 eura po osobi, a obuhvaća couvert pate od jetre boškarina s džemom od mušmula, slijede marinirani roastbeef od boškarina, čvarci pasta, ukiseljeni celer, kompresirana jabuka i aioli, zatim capell de prete od boškarina, varijacije celera i jus, nadalje bresato istarskog magarca, batat pečen u soli i začinima, jus, paski, ljutika punjena kremom od ljutike i čips te desert mak & limun.

Wine pairing potpisuje Ipša, koji će premijerno prezentirati Ipša Santa Elenu 2020. godište. Gostima će se poslužiti i prvi hrvatski aperitivo - Aura Ora D'oro, a večeru će zaokružiti Aurin Fernet amaro 78 - ovogodišnji šampion Vinistre.

"Garden - wine & cocktail dinner" organizira Restoran Old River, suorganizatori su AZRRI - Agencija za ruralni razvoj

Istre, Vinarija Ipša i Destilerija Aura. Za glazbeni dio zadužen je DJ MisterG uz saksofonistu. Rezervacije se primaju na broj telefona 091/272-5053.

Ovo je druga po redu tematska večera u Old Riveru, a cilj je, kaže vlasnica ovog buzetskog restorana Meri Vivoda, daljnja valorizacija mesa izvornih pasmina u gastronomiji, ujedno najava novih jela u nadolazećoj ljetnoj sezoni, kao i prezentacija poslovne suradnje s Agencijom za ruralni razvoj Istre, te s Vinarijom Ipša iz Ipši i Destilerijom Aura iz Buzeta, prepoznatljivim na domaćoj, ali i inozemnoj gastro-sceni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter