PROLJETNI CIKLUS RADIONICA ZA KUHARE

Na Gortanovom brijegu kod Pazina najbolji istarski chefovi prenose tajne svoga zanata

| Autor: Jasna Orlić
David Skoko (Arhiva / Duško Marušić Čiči)

David Skoko (Arhiva / Duško Marušić Čiči)


U ponedjeljak započinje prva od 14 Azrrijevih radionica proljetnog ciklusa za profesionalne kuhare na Gortanovom brijegu kraj Pazina. Tijekom ožujka i travnja poznati kuharski majstori održat će ukupno 14. tematskih radionica.

David Skoko u ponedjeljak podučit će polaznike kako kreativno pripremiti sipe, lignje i hobotnice, a dan kasnije predstavit će najbolja jela iz njegove konobe Batelina iz Banjola.

U zadnjem održanom jesenskom ciklusu radionica ukupno je bilo 170 polaznika, kuhara iz konoba, restorana, hotela…

U proteklih sedam godina, od kako se radionice održavaju, u Azrrijevoj je kuhinji 40 predavača kroz 198 tematskih radionica podučavalo 2.272 polaznika, rekao je jučer na konferenciji za novinare Igor Merlić, direktor Azzzija i dodao da je Azrri kotačić u razvoju enogastronomske scene u Istri.

Robert Momić, predsjednik Obrtničke komore veli da su dobili pozitivan feedback od strane ugostitelja, pa nastavljaju sa sufinanciranjem radionica. Kuhari primjenjuju novostečeno znanje u konobama i restoranima.

Edmondo Šuran, voditelj gastronomskog centra Ista predstavio je svih 14 radionica. Doznajemo da će Jeffrey Vella imati radionicu o zimskom povrću u vrhunskoj gastronomiji. Ova je tema privukla veći broj prijava. Profesor Robert Perić će pored radionice o istarskoj špaleti, održati i edukaciju o pripremi puževa ili ciocha, tradicionalne namirnice u Istri koju nudi sve više restorana. O desertima dvije će radionice održati hrvatski prvak u slastičarstvu Ivan Ergović iz Valamara. Zanimljiva je i radionica jela s plamena koju vodi Zdravko Tomšić iz restorana Draga di Lovran.      

Edukaciju sufinancira Obrtnička komora Istarske županije s 50 posto udjela, a partneri su i HGK Županijska komora Pula, županijski Odjel za poljoprivredu, Odjel za turizam i TZ Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter