u sklopu projekta "pas(i)ja"

Porečka knjižnica pomaže djeci s poteškoćama u čitanju

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Gradska knjižnica Poreč započinje s provođenjem aktivnosti "Pas(I)Ja"’ koja se sastoji od radionica terapeutskog čitanja sa psom u sklopu projekta "Na istoj strani(ci)! - Čitanjem do uključivog društva". Prvi susret održat će se u petak, 17. veljače, u 16 sati u knjižničnom stacionaru Červar Porat (Park Učka 1). Cilj ovih radionica je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja kod djece s poteškoćama u čitanju i razvijanju socijalnih vještina uz pomoć registriranih terapijskih timova - psa i njegovog voditelja.

Radionice su sadržajno osmišljene za djecu predškolske dobi i svih razreda osnovne škole, a provodi ih stručnjak uz sudjelovanje jednog od pasa pomagača, koji su trenirani i provjereni u svojem ponašanju s djecom. Najčešće se radi o labrador retriverima ili kraljevskim pudlama.

Radionice provode licencirani terapeuti i psi iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Zagreb. Radionice su besplatne za sve sudionike.

Zbog ograničenog broja polaznika, dolazak je potrebno najaviti do petka 17. veljače do 12 sati na broj telefona 052/434-196.

"Na istoj strani(ci)", projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, odobren je u okviru europskog natječaja "Čitanjem do uključivog društva" te se financira u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda. Stoga je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto stiže iz Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter