obavijest roditeljima

Krenule prijave za vježbe čitanja za osnovnoškolce u pulskoj knjižnici

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Dječji odjel Gradske knjižnice (Snimio Duško Marušić ČIČI)

Dječji odjel Gradske knjižnice (Snimio Duško Marušić ČIČI)


Na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice počinje novi ciklus vježbi čitanja za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole koji imaju poteškoća u čitanju. Održavat će se do kraja školske godine, do lipnja, i to utorkom i četvrtkom s početkom u 17 sati. Utorkom će se sastajati učenici prvog razreda, a četvrtkom drugog. Prva radionica planirana je 31. siječnja za učenike prvog razreda, odnosno u četvrtak, 2. veljače, za učenike drugog razreda.

Radionice se sastoje od jezičnih igara, vježbi pažnje, pamćenja te vođenog čitanja, uz vježbe razumijevanja pročitanoga, a pripremaju se uz pomoć kvalitetne stručne literature iz područja razvoja govora, jezika i izražavanja. Trajanje pojedine radionice je 45 do 60 minuta. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a uvjet za pohađanje je članstvo u Gradskoj knjižnici.

Prijave za radionice su obavezne zbog ograničenog broja polaznika, osobno na Dječjem odjelu Središnje knjižnice, putem telefona 300-405 ili e-maila [email protected]. Grupa učenika koja od rujna pohađa vježbe čitanja u Dječjoj knjižnici nastavlja s radom u dosadašnjem terminu - petkom u 17 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter