ZAGREB

Zagrebačka županija: Za stipendije dva milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Za 75 novih te za "stare stipendiste" koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja, Zagrebačka županija u aktualnoj školskoj godini osigurala je dva milijuna i 50 tisuća kuna.

Županija je u utorak objavila natječaj za dodjelu stipendija za učenike i studente s prebivalištem na svom području, koji je otvoren do 3. studenoga.

Od 75 novih stipendija 45 ih je za učenike, a 30 za studente.

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente, dakle za studente 14.400 kuna, za učenike 7.200 kuna godišnje.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će ih se 20, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera.

Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd.

Od 30 stipendija za studente prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će ih se do 15, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

 Županija poziva sve zainteresirane učenike i studente da se do 3. studenoga jave na natječaj, prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter