VARAŽDIN

Varaždinska županija ima 72 novih stipendista, ukupno 203

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Varaždinska županija u aktualnoj školskoj i akademskoj godini ima 72 novih stipendista, 59 studenata i 16 srednjoškolaca,  konačnu listu dobitnika županijskih stipendija objavila je na svojim mrežnim stranicama.

 Varaždinska županija dodijelila je 19 stipendija za zanimanja od njenog posebnog interesa - za magistre elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, engleskog jezika i za doktore medicine; 15 stipendija za nadarene studente te izuzetno nadarene iz pojedinih područja umjetnosti; 34 stipendije za siromašnije studente i učenike te sedam stipendija za učenike poljoprivrednih smjerova srednjih škola „Arboretum Opeka“ Marčan i Srednje škole Ludbreg.

 „Županija sada ukupno ima 203 stipendista, u  proračunu za iduću godinu za stipendiranje je osigurano gotovo 1, 5 milijuna kuna“, kazao je varaždinski župan, pohvalivši se kako je županija po izdvajanju za stipendije na visokom drugom mjestu u Hrvatskoj.

 Studenti dobivaju po 700 kuna stipendije mjesečno, a učenici po 300 kuna. Učenici koji se školuju za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu od županije dobivaju 250 kuna mjesečno te još toliko od Ministarstva turizma i sporta.

 Županijske se stipendije isplaćuju svih 12 mjeseci u godini.

 Zbog pandemije kononavirusa, ove godine neće biti održana svečana dodjela ugovora, nego će svim stipendistima ugovori biti dostavljeni na kućnu adresu, priopćila je u nedjelju Varaždinska županija.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter