ZAGREB

HEP stipendira novih 67 učenika i studenata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je u srijedu da, na temelju provedenih natječaja, planira sklopiti ukupno 67 stipendijskih ugovora - 36 s učenicima završnih razreda srednjih škola, a 31 s redovnim studentima diplomskih studija.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo - HEP-u d.d., HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP Trgovini, HEP Plinu, HEP Proizvodnji ili HEP Toplinarstvu, navodi se u priopćenju te dodaje da su rezultati natječaja objavljeni na internetskim stranicama HEP-a.

Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna mjesečno, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna.

Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi pak 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0, navode iz HEP-a.

Iz kompanije kažu da je projekt stipendiranja prilog stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposlenja i ostanka u Hrvatskoj, a kako će se stipendiranjem učenika i studenata osigurati stručni kadrovi na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture. 

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić u izjavi koja se prenosi u priopćenju kazao je da je HEP, kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, u stalnoj potrazi za novim kvalitetnim radnicima, posebno mladima koji mogu donijeti nova znanja i inovativnost.

"I u aktualnim nepovoljnim okolnostima, mi moramo dugoročno razmišljati o zapošljavanjima na pojedinim radnim mjestima. S tim ciljem, uz ostale aktivnosti, i ove ćemo godine dodijeliti stipendije učenicima strukovnih škola i studentima, prvenstveno tehničkih fakulteta. Zadovoljni smo dobrim odzivom na ovogodišnjem natječaju i unaprijed se radujemo dolasku novih mladih kolega na kojima će počivati budućnost HEP-a", rekao je Barbarić.

Osim stipendiranjem učenika i studenata, HEP projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira i suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom. Od 1995. godine do danas tako je više od 780 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo HEP-ovu nagradu "Imam žicu" za pobjednike državnih natjecanja znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike, kaže se u priopćenju.

Kroz takve aktivnosti šaljemo poruku našim budućim radnicima da će ih u HEP-u dočekati stabilna i snažna organizacija koja i u ovim kriznim trenucima osigurava nesmetano funkcioniranje ključne državne infrastrukture, ali i zdravo i solidarno radno okruženje HEP-ovih radnika, koji su u nepogodama i kriznim situacijama uvijek spremni pomoći građanima, dodaju iz HEP-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter