ZAGREB

Skup protiv HDZ-a pod sloganom "Dajemo vam otkaz": PROSVJEDNICI SE OKOMILI NA NOVINARKE

| Autor: Glas Istre
Skup u Zagrebu  (Snimio Dragan Matić /Cropix)

Skup u Zagrebu (Snimio Dragan Matić /Cropix)


Inicijativa "Slobodni zajedno" u 12 sati i 5 minuta počela je prosvjedni skup pod sloganom "Dajemo vam otkaz".

Prosvjed se održava na Trgu žrtava fašizma u blizini središnjice HDZ-a.

- Pokrali ste sve što se pokrasti moglo - nije vam bilo dosta. Uništili ste ekonomiju, poljoprivredu i prodali kunu - nije vam bilo dosta. Raselili ste nam djecu diljem svijeta - nije vam bilo dosta. Ukrali ste nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu - i još vam nije dosta. Opljačkali ste imovinu hrvatskog naroda, a govorite kako MI moramo stegnuti remen - stoji u najavi prosvjeda iza kojeg su javnosti već poznata lice kao što je Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je bio jedan od vođa prosvjeda protiv covid mjera u jesen 2021.

Prosvjed je podržao i dio političara s desnoga spektra, većinski iz Domovinskog pokreta čiji su članovi također najavili dolazak, iako se organizatori ograđuju od bilo kakve podrške stranaka.

U svojim istupima i MOST je podržao prosvjede protiv HDZ-a, a podrška je stigla i od kontroverznog televizijskog voditelja Velimira Bujanca, koji je istu inicijativu promovirao u ranijim prosvjedima.Ilustracija (Cropix)

Prema pisanju Večernjeg lista, tijekom govora čuje se skandiranje lopovi, lopovi, a dio prosvjednika tražio je i oslobađanje Marka Franciškovića.

Jedan od prosvjednika verbalno se okomio na predsjednicu Europske federacije novinara Maju Sever.

- Čovjek je napao nju i HTV kazavši da je HTV sluganska televizija, onda je osuo salvu uvreda prema Sever da zašto pišu da su prosvjednici krezubi i u tom trenutku joj je krenuo pokazivati zube i vikati nisam ja krezub, kazala je novinarka i u tom trenutku isti ju je čovjek krenuo verbalno napadati i vrijeđati i nju i njezino zanimanje.

U razgovoru s prosvjednikom novinarka Večernjeg lista shvatila je da on niti ne zna za koju kuću ona radi, već da ju je počeo vrijeđati jer ima bilježnicu i mobitel kojim fotografira.

Napad je u razgovoru za Večernji list najoštrije osudio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.

- Ovo je zabrinjavajuće i za svaku osudu. Ljudi koji se tobože bore za slobodu tu istu slobodu bi uskratili našim kolegicama i kolegama koje obavljaju svoj posao. Nažalost, događa se ono na što HND već dugo upozorava, a to je stvaranje grozne i negativne klime i okruženja za novinare.Prosvjed  u Zagrebu (Cropix)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter