vremenska prognoza

Na početku proljeća – pravo ljeto. Temperature će danas na mjestima ići i do 28 stupnjeva

| Autor: Novi list
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Pretežno sunčano i toplo, najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25 u većini zemlje, a u središnjim i istočnim krajevima i do 28 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za subotu. Ujutro lokalno magla. Vjetar slab i umjeren, u unutrašnjosti jugozapadni i zapadni, na Jadranu popodne i sjeverozapadni.

"Za vikend i početkom novog tjedna na kopnu ljetni uvjeti, a stabilno i za travanj iznadprosječno toplo bit će i na Jadranu. Od srijede promjenjivije i manje toplo", piše HRT.

Temperature do 28

"Subota će na istoku Hrvatske proteći u znaku pretežno sunčanog vremena. Vjetar slab i umjeren zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko 10 °C, a dnevna oko 28 °C – čak oko 10 °C iznad prosjeka!

Neuobičajeno visoka temperatura za početak travnja obilježit će subotu i u središnjoj Hrvatskoj, danju će dosegnuti ljetnih 26 do 28 °C. Pritom će prevladavati sunčano uz slab i umjeren jugozapadni vjetar.

I u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu obilje sunčanog vremena, ponegdje uz malo oblaka, a ujutro lokalno i magla. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, ujutro na obali burin. Dnevna temperatura niža nego u sjevernijim krajevima, od 20 °C na moru do 24 °C u gorju.

Subota će biti sunčana i u Dalmaciji. Sredinom dana zapuhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a na otvorenome moru i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C u unutrašnjosti, a na obali od 11 do 13 °C. Dnevna većinom od 21 do 25 °C.

Nakon jutarnjeg burina i na jugu Hrvatske će sredinom dana zapuhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Uz obilje sunčanog vremena i tek ponešto oblaka temperatura zraka će poslijepodne porasti na 21 do 25 °C."

Još toplije

"Neuobičajena ljetna toplina vladat će u kopnenim krajevima i idućih dana. Štoviše, temperatura će još porasti, pa će danju biti vrlo toplo, često i vruće. U nedjelju vedro i mirno, a zatim povremeno umjerena naoblaka. Prema sredini tjedna pojačat će jugozapadni vjetar.

I na Jadranu nedjelja sunčana. U novom tjednu bit će i ponešto oblaka, većinom visokih i tankih, a u ponedjeljak uz obalu Istre vjerojatno i onih niskih uz mogućnost za maglu. Zapuhat će jugo, koje će prema sredini tjedna postupno jačati.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter