domovinski pokret

"Sramotno je da gradske vlasti u glavnom gradu nemaju potrebu organizirati proslavu epohalnog uspjeha hrvatskog športa"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta)

(Foto: Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta)


Tek stotinjak navijača dočekalo je zlatne vaterpoliste na aerodromu. Iz Grada Zagreba su  poručili kako nije istina da su dobili upit o dočeku vaterpolista, prenosi 24sata. 

Proširila se vijest kako će vaterpolisti biti dočekani u Splitu, a navodno se Zagreb oglušio na tu mogućnost. To je objavio Jutarnji list koji u tekstu tvrdi kako je upit o dočeku poslan Gradu Zagrebu, ali da nije bilo odgovora.

"Grad Zagreb je bio na vrijeme kontaktiran, poslani su upiti. Odgovora nije bilo. Ništa, nikakav. Ne da nisu javili da ne žele ili neće, nego se nisu čak ni javili. Za prijašnjih vlasti u ovom gradu, ovakva se blamaža nije mogla dogoditi. Prijašnje su vlasti, ne samo pokojni gradonačelnik, nego svi od 1990. i njihovi ljudi, sami stupali u akciju", piše Jutarnji. 

O svemu se danas oglasio i Domovinski pokret, njihovo priopćenje donosimo u cijelosti. 

"Uspjesi hrvatskog  športa slave se diljem Hrvatske. Upravo na športskim terenima pokazuju se hrvatski talent, pobjednički mentalitet, domoljublje, ali i sve ono što bi Hrvatska mogla biti kad bi ju vodili sposobni i pošteni političari.

Uspjesi hrvatskih športaša ipak ne odgovaraju svima u Hrvatskoj. Primjer je i uspjeh hrvatskih vaterpolista koji su postali svjetski prvaci u Dohi. Takvi uspjesi ranije bi se redovito proslavljali na Trgu bana Josipa Jelačića. No, sorosevskoj ispostavi koja vodi Zagreb, tzv. Možemo, očito smetaju uspjesi hrvatskog športa.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova vlast ne samo da nisu organizirali doček vaterpolista na Trgu, što je ranije bila praksa u slučaju hrvatskih športskih uspjeha, nego su se potpuno oglušili na upite o mogućoj organizaciji. Nitko od njih nije se pojavio niti na
Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Sramotno je da gradske vlasti u glavnome gradu nemaju potrebu samoinicijativno organizirati proslavu još jednog epohalnog uspjeha hrvatskog športa. To ukazuje na anacionalni karakter njihove politike i na potpunu indiferentnost prema nacionalnim uspjesima.

Na idućim izborima takve anacionalne politike treba poslati na marginu političkog života. Bez emocija i ljubavi prema vlastitoj zemlji i njezinim uspjesima nemoguće je voditi na hrvatskim interesima utemeljene politike.

Dečki, vi ste naš ponos, Hrvatska je uz vas!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter