TRANSAKCIJA

Pulski Calucem preuzeli Španjolci za preko milijardu kuna. TO ĆE SADA BITI DRUGI SVJETSKI PROIZVOĐAČ TE VRSTE CEMENTA

| Autor: Glas Istre
Calucem u Puli

Calucem u Puli


Španjolski proizvođač cementa Cementos Molins preuzeo je od talijanskog fonda Ambienta SGR potpuni udjel u pulskom Calucemu, piše Novac.hr.

Vrijednost transakcije, kako se neslužbeno doznaje, iznosi oko 150 milijuna eura i ona bi trebala biti završena u posljednjem kvartalu ove godine. Do tad bi se trebala dovršiti uobičajena procedura prilikom preuzimanja, koja uključuje prikupljanje odobrenja agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Po mišljenju Yurija Bouwhuisa, predsjednika Uprave Calucema, sadašnji menadžerski tim vodit će kompaniju i nakon završetka transakcije. "Nakon integracije postat ćemo još jači", rekao je Bouwhuis.

- Ovo je značajan strateški korak naprijed, kojim proširujemo našu djelatnost u sektoru specijalnih građevinskih materijala. Preuzimanjem Calucema došli smo u mogućnost da možemo izgraditi platformu usmjerenu na inovacije, održivost i globalni rast, istaknuo je za portal Global cement Julio Rodríguez, glavni izvršni direktor Cementosa Molinsa.

Sjedište Calucema je u Mannheimu u Njemačkoj. Način na koji je funkcionirao Calucem grupa bio je specifičan. U Puli je bio samo proizvodni pogon. Prednost pulske cementare je to što se nalazi uz more, tako da je transport pojednostavljen i tako je omogućen izvoz širom svijeta. U Mannheimu se, pak, nalazi inovacijski centar, piše Novac.hr.

Zahvaljujući preuzimanju pulske cementare španjolski proizvođač cementa Cementos Molins, koji je inače obiteljska kompanija u vlasništvu obitelji Molins, postat će drugi po veličini svjetski proizvođač kalcijevih - aluminatnih cementa u svijetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter