Zse

Očekuje se stagnacija Crobexa, nakon pet dana pada

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Na Zagrebačkoj se burzi u srijedu očekuje oprezno trgovanje, kao i prethodnih dana, jer u ovom ljetnom razdoblju nema vijesti koje bi znatnije pokrenule tržište, pa bi Crobex indeks mogao stagnirati, nakon pet dana pada.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuju stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks u utorak je oslabio peti dan zaredom, za 0,18 posto, na 2.932 boda, a Crobex10 za 0,04 posto, na 1.820 bodova.

Među sektorskim indeksima, pao je jedino Crobexturist, za 0,99 posto, dok su svi ostali porasli, a najviše Crobexkonstrukt, za 2,77 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 880 tisuća eura, oko 320 tisuća više nego dan prije.

Najveći promet ostvaren je dionicom CIAK-a, 176 tisuća eura, a cijena joj je skliznula 1,47 posto, na 6,7 eura.

Po likvidnosti je slijedila dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 144 tisuće eura prometa, uz rast cijene za 0,81 posto na 187,5 eura.

U fokusu investitora bila je i dionica Čakovečkih mlinova, kojom je ostvareno 121,5 tisuća eura prometa, a cijena joj je porasla 1,9 posto, na 10,70 eura.

Upravno vijeće Hanfe u ponedjeljak je donijelo rješenje kojim se odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva Čakovečki mlinovi, pri čemu cijena po kojoj se ponuditelji obvezuju platiti iznosi 10,91 euro za svaku redovnu dionicu društva.

Ponuditelji su tvrtke Mlin i pekare, Plodinec, Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima te PBZ Croatia osiguranje za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima.

Među likvidnijima, najviše se jučer spustila cijena dionice Atlantic grupe, za 1,96 posto, na 50 eura, dok je najviše porasla cijena Jadroagenta, za 6,67 posto, na 320 eura.

Na Burzi se jučer trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 14 pala, a sedam ostala nepromijenjena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter