Punom parom krenuli su nastupi i natjecanja

Tjedan koncerata, natjecanja i nagrada u pulskoj Glazbenoj školi

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nagrađeni Benjamin Radolović

Nagrađeni Benjamin Radolović


Idući tjedan obilježavaju Dan škole, a nakon što su protekle dvije godine morali smanjiti broj koncerata, s popuštanjem mjera krenuli su nastupati i natjecati se punom parom. Učenici su to pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji se trenutno natječu u raznim gradovima diljem Hrvatske, ali i koncertno predstavljaju u Puli.

U Svetim Srcima u ponedjeljak navečer predstavili su se neki od učenika koji su tek na svojim glazbenim početcima te su nastupili prvi put, kao i učenici koji već osvajaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima.

Nastupili su tako Ivan Brajuha (tuba), Amelie Butković, Borna Pulić (harmonika), Veronika Krajcar, David Birtić, Nina Vale (klavir), Dina Salihović, Matea Mikac (violina), Petar Spada (gitara), Arijana Balaković, Josipa Buršić (klarinet), Tonči Brajuha (francuski rog), Vilin Grbac Knapić (kontrabas), Anamarija Bukovnik (violončelo) i Zvonimir Višić (marimba).

Mentori su im bili Denis Goldin, Snježana Demarin, Milan Grbić, Goran Benevrkić, Massimiliana Brajković, Branko Škara, Mia Grozdanić, Sandro Peročević, Maša Pavićević, Fabio Jurić i Vedran Vojnić, a korepetitori Sandra Burić i Veronika Ravlić.

I dok su u Puli učenici nastupali, harmonikaš Područnog odjela Barban, Benjamin Radolović, osvojio je visoku drugu nagradu u drugoj kategoriji na državnom natjecanju u Zagrebu pod mentorstvom nastavnika Valtera Išića, a pomoć pri natjecanju pružila je Ana Sterpin Zagoranski iz porečke Umjetničke škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter