BOGAT PROGRAM

Slijedi drugi dio obilježavanja Dana grada Pule. Ovo su sve manifestacije koje će se odvijati. IMA IH JAKO PUNO

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon prvog, programski bogatog tjedna, kojim je započelo obilježavanje Dana grada Pule, s izložbama, nastupima, Rock 'n' Grill festivalom, proslavom u Šijanskoj šumi i brojnim drugim događajima, danas, 3. svibnja, jutro je započelo čestitkom Studija Zaro kojoj će se pridružiti mažoretkinje u Portarati u 18 sati, a obilježit će se i Dan vatrogastva na Karolini od 14 do 19 sati, javljaju iz Grada Pule.

"Druga polovica manifestacije započinje 4. svibnja 58. Pulskom regatom. Pula sailing week do 8. svibnja će, izuzev sportskog dijela, ponuditi brojne glazbene, plesne i gastro popratne programe na Riječkom gatu, a 4. svibnja će se otvoriti i tri izložbe: "Pula – moj grad" u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, "U istom filmu" u Kinu Valli te "Sumnja" u Gradskoj galeriji Pula. U večernjim satima održat će se Solistički klavirski koncert Chiare Jurić Božac u Circolu i koncert grupa Atomsko sklonište i Freaktion na Kaštelu", napominju iz Grada.

Na Dan grada 5. svibnja tradicionalno polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana grada Pule započet će u 8 sati na Giardinima, a obilježit će se i u Titovom parku, Parku Franje Josipa, Gradskom i Mornaričkom groblju. Svečana sjednica održat će se u Istarskom narodnom kazalištu u 11 sati, nakon koje slijedi dokumentaristička izložba Antonio Smareglia i klavirski nastup Sandro Vešligaj, Sigetski vazal, u galeriji Vincent iz Kastva. U Istarskom narodnom kazalištu će u 20 sati nastupiti Jazz Istra Orchestra koji će izvoditi i pjesme Đorđa Balaševića te Vasil Hadžimanov trio.

U petak, 6. svibnja, od 10 do 17:30 sati održat će se, u Domu hrvatskih branitelja, konferencija Udruženja ICT Istria, pod nazivom Let's Grow. U crkvi Sv. Franje u 17 sati održat će se promocija knjige Attilija Krizmanića "Il complesso francescano di Pola, Genesi e sviluppo architettonico dal 13 al 19 secolo", a u Galeriji amfiteatar slikovnice Rimske legende, Gaj i Lidija. U galeriji SKUC od 17:30 sati će u tijeku biti humanitarna akcija prodaje unikatnih vaza za cvijeće 100 za 100, koncert studenata i studentica solo-pjevanja započet će u 20 sati u crkvi Sv. Franje, a u 20 sati započinje predstava Kredit u Istarskom narodnom kazalištu.

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici, 14. Gazela Cup, započet će u subotu, 7. svibnja, u Domu sportova Mate Parlov od 9 sati. Na Tržnici će nastupiti Vesna Nežić Ružić & Anelidi u 10 sati, a glazbu će uvečer osigurati polaznici CSMC Luigi Dalla Piccola u Zajednici Talijana Pula u 19 sati i koncert Višeglasni zagrljaj u ECPD-u u 19:30.

U nedjelju će se održati atletska manifestacija Pula Run u Park šumi Šijana u 10 sati.

Povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe položit će se vijenci u Titovom parku u 10 sati. U dvorištu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda otvorit će se izložba Tići s početkom u 10:30. Na Fakultetu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković u 17 sati započet će radionica Otkrij mogućnosti obrazovanja kroz mobilnost. 168. obljetnica rođenja Antonija Smareglie obilježit će se glazbenim nastupom na Forumu u 18 sati, a glazbena večer će se održati i u Zajednici Talijana Pula s koncertom zborova Zajednice Talijana Novigrad u Puli u 19 sati. U Galeriji Cvajner otvorit će se izložba autora Olega Šurana, Sigetski vazal, najavili su iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter