U SVIBNJU

POZNATI DVOJAC BUČ KESIDI na Sea Staru u Umagu

| Autor: Mladen RADIĆ
Buč Kesidi

Buč Kesidi


Dvojac Buč Kesidi, nakon što su prošle godine u Zagrebu rasprodali čak pet koncerata zaredom, publika će ih u Hrvatskoj ove godine moći vidjeti jedino na Sea Star Festivalu u Umagu. Organizatori ističu da će koncert u umaškom Stella Marisu krajem svibnja možda biti prilika premijerno čuti uživo nove pjesme, budući da dečki trenutno intenzivno rade na studijskom albumu.

"Prošle godine nam je bilo prelijepo na koncertima tako da jedva čekamo da se vratimo svirati u Hrvatsku. Nikad nismo bili na Sea Staru pa se i radujemo tome da doživimo to ludilo, Umag izgleda nerealno. Do ljeta ćemo raditi na novim pjesmama tako da, tko zna, možda bude i novog materijala uživo", izjavili su Luka Racić i Zoran Zarubica - Buč Kesidi. Disco kugle, šljokičasta odijela, briljantin u kosi i nevjerojatno dobra muzika razlozi su zašto je publika poludjela za ovim bendom. Zvuk osamdesetih zarazio je regiju, a momcima iz Pančeva koji su vrijedno radili i za vrijeme pandemije donio neočekivanu popularnost.

Buč Kesidi su do sada objavili dva studijska albuma "Posesivno-ospulsivni hospul" (2016.) i "Euforija" (2019.), objavljen neposredno prije pandemije. Tijekom lockdowna nisu mirovali, već su marljivo radili i snimili spot "Nedelja ujutru" te film "Euforija uživo". Prvi singl koji je najavio drugi album, hit "Nema ljubavi u klubu" zauzimajući visoke pozicije na regionalnim top listama. Drugi singl "Đuskanje ne pomaže" imao je još bolje kritike, dok je singl "Tiho" osvojio društvene mreže.

Četvrto izdanje Sea Star Festivala, koji ima nominaciju za najbolji europski festival srednje veličine, stiže umaški Stella Maris 27. i 28. svibnja 2022. s ozbiljnim planom da nadmaši sve dosadašnje sezone, uz Welcome Party 26. i Closing Party 29. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter