suradnje

Na 5. studijskom albumu: "Svaki dan" novi singl grupe Dogma

| Autor: Mladen RADIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Pjesma "Svaki dan" govori o tome da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, tj. ne pripadaju nam i njima ne možemo upravljati, a istovremeno smo dobili vrijeme da razmišljamo o sebi i vlastitom vremenu, kažu članovi Dogme

"Svaki dan" novi je singl pulske Dogme u kojem vokalno i tekstualno sudjeluje Puljanin, rapper Icon (Deni Mofrdin), na trubi im se pridružio Branko Sterpin i trombonu Luka Žužić. Pjesma se nalazi na Dogminom petom studijskom albumu "Nemir" u izdanju Dallas Records.

Kako kažu autori, pjesma govori o svakodnevnoj situaciji pojedinca koji svaki dan proživljava isto, osjećajući se da je izvan vremena kojemu zapravo ne pripada. "Jedina sloboda koju imamo je osjećaj da je život sâm dragocjen i da mu se treba(mo) vratiti, treba(mo) raditi na sebi, tražiti (i naći onog pravog) sebe", kažu.

"'Svaki dan' govori o tome da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, tj. ne pripadaju nam i njima ne možemo upravljati, a istovremeno smo dobili vrijeme da razmišljamo o sebi i vlastitom vremenu. Ovo je pjesma u kojoj se trenutno svi možemo prepoznati, a njezina je poruka zahvalnost na životu i poniznost pod nepreglednim, plavim nebom", kažu u bendu.

Pulska Dogma ove godine obilježava 25. godina svog postojanja i rada na glazbenoj sceni tijekom kojih su ostali dosljedni svom glazbenom izričaju. Zbog trenutne situacije s koronavirusom koncertne aktivnosti kao i proslava obljetnice su odgođeni, a dok sve ne prođe, ekipa Dogme poručuje: "Svima želimo svako dobro i da se u ovo vrijeme samoizolacije ljudi okrenu sebi i obitelji i promisle o svom životu i djelovanju uz više odgovornosti, samosvijesti i empatije..., a manje zdravo za gotovo".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter