istarska pjesma u švicarskoj

Poznata pulska ženska klapa Teranke boravila u Zürichu

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Ženska klapa Teranke iz Pule koja od 2002. djeluje pri Puhačkom orkestru grada Pule, boravila je u Zürichu od 18. do 21. rujna u sastavu Tjedna hrvatske gastronomije u organizaciji hrvatskog konzulata u Zürichu, a uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

- Ispred robne kuće Globus AG Zürich u poslijepodnevnim se satima održala promocija hrvatskih proizvođača odabranih od stručnih timova Globus AG i degustacija njihovih hrvatskih proizvoda. Teranke su bile zadužene za glazbeni dio, u kojem su izvele višesatni repertoar sastavljen od dalmatinskih i istarskih napjeva. U večernjim satima organizirana je večera za sve goste, na kojoj su Teranke također otpjevale nekoliko pjesama.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Generalni konzul Republike Hrvatske u Zürichu, mr. sc. Slobodan Mikec upriličio je prijem za Teranke u prostorijama konzulata. Osim klape, prijemu je prisustvovala Maja Rosenzweig-Bajić iz službe za gospodarsku bilateralu ministarstva vanjskih i europskih poslova. Konzul je pohvalio nastup klape Teranke, koje su u slobodno vrijeme posjetile glavne znamenitosti grada, a najviše ih se dojmila Kuća čokolade Lindt gdje su mogle degustirati razne vrste najfinije švicarske čokolade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter