još malo

FOTO / Fanovi iz svih krajeva s nestrpljenjem čekaju koncert legendarnih Simple Mindsa

| Autor: Vanesa Begić


Simple Minds, legendarni škotski rock bend predvođen Jimom Kerrom najavljen je već mjesecima kao jedan od top koncerata ovoga ljeta u Areni, najljepšoj pozornici pod vedrim nebom koja će narednih tjedana ugostiti i Lennyja Kravitza i Duran Duran.

Iako je cijeloga tjedna vrijeme bilo malo je reći "nestašno", kiša, sunce, vjetar, iznenadni pljusak, svi nazočni su odahnuli vidjevši lijepo vrijeme prije početka, uz nadu da će trajati do samoga kraja.

Veliko iščekivanje

Taj poznati bend održao je rasprodani koncert na zagrebačkom stadionu Šalata u lipnju 2022. pred velikim brojem fanova.

Publika strpljivo čeka da se otvore vrata Arene i da prisustvuju ovom značajnom koncertu, a prije velikana, najavljena je riječka grupa Grad.

- To je bend za nas u najboljim godinama, za nas koji imamo pedeset i nešto, ali i za one još zrelije, rekli bismo. Cijela ova sezona donosi repertoar upravo za nas, rođene krajem šezdesetih i sedamdesetih, jer inače nema ništa za nas. Naravno, drago mi je što u publici ima i mladih i sigurno će se netko zaljubiti u ovaj bend, veli Mirela Zemčak iz Buja, koja se i sama bavi glazbom i koju smo susreli ispred Arene.

Iz Rijeke dolaze pak Ankica i Davor Majnarić i vele da je to koncert upravo za one četrdeset plus te da se silno vesele ovoj grupi.

Kako možemo vidjeti, u redovima ispred Arene ima onih 40, 50 plus i starijih, ali i mladih, kao i čitavih obitelji. Dok se čeka početak, prodavači sladoleda i pekarskih proizvoda zasigurno trljaju ruke - dobar posao za sve.

Stalno aktualan

Simple Minds je od sedamdesetih godina prošloga stoljeća stalno aktualan, popularan i voljen kod publike, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika.

"Don't You (Forget About Me)", "Alive & Kicking", "Belfast Child", "Someone Somewhere in Summertime", "Alive and Kicking", samo su neki od hitova u karijeri ovoga benda koji je poznat po svojoj velikoj energiji i snazi.

Uz Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal i Češku, velika turneja u ovom dijelu Europe što se Hrvatske tiče došla je do Pule, jedinog grada Lijepe Naše koji ih je u ove godine u ovoj turneji ugostio. I upravo je zato publike bilo iz svih krajeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater