GoatHell Metal Fest

Angelus Apatrida dolaze na Punta Christo

| Autor: Mladen Radić
(Promo)

(Promo)


Nakon kultnog norveškog black metal benda Ancient, svoj nastup kao headlineri GoatHell Metal Festa koji će se od 25. do 27. srpnja održati na Punti Christo su potvrdili i jedni od najvećih predstavnika tzv. novog vala thrash metala, Angelus Apatrida iz Španjolske.

Kako kažu organizatori, savršen spoj old school Bay Area thrash metala, crossovera i NY hard corea, a sve začinjeno modernijim zvukom, daju Angelus Apatridi epitet najboljeg New Wave Thrash Metal benda u svijetu.

Angelus Apatrida započeli su svoju karijeru početkom 2000-ih i od tada su postali značajna sila teške glazbe. Njihov energični debi album "Evil Unleashed" iz 2006. godine, priznat "Clockwork" iz 2010. te uspješan "Cabaret de la Guillotine" iz 2018. učvrstili su ih kao nezaustavljivu snagu. Godine 2023. objavili su deseti studijski album "Aftermath" koji je dosegao vrh ljestvica u Španjolskoj te ušao na ljestvice u Njemačkoj i Švicarskoj.

Na albumu gostuju Jamey Jasta (Hatebreed), Todd La Torre (Queensrÿche), Pablo Garcia (Warcry) i Sho-Hai. Snimanje je obavljeno s Juananom Lópezom, a završni miks albuma napravljen je kod Zeussa (Rob Zombie, Overkill, Hatebreed) u Massachusettsu, rezultirajući modernim thrashom visoke kvalitete. "Aftermath" je najiskreniji i najmoćniji album benda, s pjesmama poput "Scavenger" i "Vultures And Butterflies" koje demonstriraju njihovu sviračku i stvaralačku moć te album predstavlja vrhunac karijere Angelus Apatrida.

Za GoatHell Metal Fest dosad su najavljeni austrijski death/grind bend Mastic Scum, belgijski gore/grind Brutal Sphincter, austrijski thrash/death Darkfall, austrijski black metal bend Asphagor, slovenski progressive/death Armaroth hrvatski melodični death metal bend Serpentslain, pulski Dropthehammer i The Spawn of No-Thing i mnogi drugi.

Ulaznice za GoatHell Metal Fest 2024 se mogu kupiti putem službene festivalske stranice www.goathell.eu, putem Entrio prodajnog sistema i na svim Entrio prodajnim mjestima, ili u Klubu Kotač u Društvenom centru Rojc.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of