u crkvi sv. Franje

Održan Koncert mladih glazbenika: Violine i klarinet za mlade snage

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Koncert mladih glazbenika održan je u subotu u crkvi svetog Franje, a bila je to prilika da se predstave ovoga puta tri mlade glazbenice, dvije učenice i jedna studentica. Riječ je već o tradicionalnom koncertu koji okuplja i potiče mlade glazbenike na početku svojih karijera s područja Istarske i Primorsko-goranske županije. Organizator je Udruga violinista s predsjednikom udruge Davidom Kumpareom.

Udruga djeluje više od 20 godina, a iza sebe ima održane brojne koncerte, seminare za mlade, kao i izdavačku djelatnost, od kojih je najpoznatija osvojena nagrada Porin za najbolji album klasične glazbe s djelima istarskih skladatelja.

Mlade glazbenice koje su se predstavile su Lucia Lyon i Lara Domić Djaković na violinama i Lucija Tominić na klarinetu.

Lucia Lyon završava treću godinu zagrebačke Muzičke akademije, klarinetistica Lucija Tominić je maturantica pulske glazbene škole, a Lara Domić-Djaković učenica je trećeg razreda također pulske glazbene škole. Lara pohađa i centar za klasičn glazbu ''Luigi Dallapiccola''.

Ove učenice i inače surađuju, posebice Lucia i Lara, a bila je to prilika da publika koja ih redovito prati vidi njihov napredak. Riječ je o talentiranim mladim glazbenicama, ambicioznim koje se učestalo koncertno predstavljaju u raznim kombinacijama te na raznim koncertnim događanjima.

Na programu su bila djela Brahmsa, Vitalija, Wieniawskog i Poulenca, tako da je obuhvaćeno zanimljivo stilističko razdoblje.

Umjetnički suradnik bio je Sandro Vešligaj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter