koncertni program

''Lino Mariani'' i gosti za kraj sezone

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila: Vanesa Begić)

(Snimila: Vanesa Begić)


Kulturno-umjetničko društvo ''Lino Mariani'' predstavilo se koncertnim programom za kraj sezone u petak navečer u pulskoj Zajednici Talijana. Bila je to prilika da dio sekcija pokaže svoj rad, što su sve napravili i postigli tijekom proteklih mjeseci. Nastupili su mandolinisti pod vodstvom dirigentice Clare Chiare Cerin Šišić, kao i ženski zbor uz dirigenticu Georgie Goldin.

Na programu su bile skladbe iz njihovog proširenog repertoara, od tipično puležanskih, narodnih, pa sve do autorskih iz raznih krajeva.

Gost je bio zbor mladih pulske Zajednice Talijana, Carillon, koji, premda nema dugu tradiciju, zapaženo nastupa u Istri i šire te na brojnim festivalima, pod vodstvom Irene Vladisavljević. I oni su pokazali djelić svog bogatog repertoara sa skladbama iz raznih krajeva.

Da ne bude sve samo u znaku glazbe, pobrinuli su se učenici Talijanske osnovne škole ''Giuseppina Martinuzzi'' uz mentorstvo učiteljice razredne nastave Barbare Markulinčić koji su izveli sketch, kao i plesni studio Art Dance uz vodstvo Tatjane Samuele Ban, a koje je za ovu točku pripremila Lena Habalija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter