tradicionalna glazbena manifestacija 

Klavirski maraton na Dubrovi kraj Labina: Punih 12 sati svirat će preko 210 glazbenika

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Umjetnička škola Matka Brajše Rašana iz Labina organizira već sedmu godinu tradicionalnu glazbenu manifestaciju Klavirski maraton, dugačak klavirski koncert na otvorenom koji će se održati danas u Amfiteatru Dolac Parka skulptura na Dubrovi, kraj Labina.

(Snimio: Branko Biočić)Marta Bastijanić (Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)Najmlađa sudionica ima tek tri godine i ime joj je Ulika Kalanj (Snimio: Branko Biočić)

Klavirski maraton počeo je u 9.30 sati ujutro i trajat će neprekidno punih 12 sati, a možda i duže. Ove godine na Klavirski maraton se prijavilo 210 sudionika iz glazbenih škola, plesnih škola, muzičkih akademija i različitih udruga, a svi sa željom da zasviraju klavir u jedinstvenom prostoru okruženom prirodom.

(Snimio: Branko Biočić)Melita Lasek Saterwhite, Federika Mohorović Čekada, Filip Leko i Renata Kiršić Veselica (Snimio: Branko Biočić)

To je najveći broj izvođača do sada. Dolaze pijanisti iz Osijeka, Čakovca, Rijeke, Pule, Poreča, Rovinja, Pazina, Buzeta, Lovrana, Kastva te s otoka Raba i Krka, uz domaćine iz Labina. Studenti, profesori, učenici te oni koji sviraju iz hobija, pokazati će svoje umijeće sviranja klavira van učionica, u opuštenoj atmosferi okruženi zelenilom. Posebna gošća maratona je mlada pijanistica iz Zagreba, Mia Pečnik, koja će svoj recital održati od 18 do 19 sati.

(Snimio: Branko Biočić)Kiša je prekinula program, organizatori se nadaju da je to ipak nakratko (Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)Matija Zović (Snimio: Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter