Manifestacija "Usidri se za Rišpet"

Rakljanskom valom orit će se melodije Klape Rišpet

| Autor: Doria Mohorović
Klapa Rišpet (Promo)

Klapa Rišpet (Promo)


Večeras se u uvali Luka u Raklju, s početkom u 20.30 sati, održava koncert "Usidri se za Rišpet". Riječ je o dobro znanoj manifestaciji koja svake godine privuče veliki broj ljubitelja klapske pjesme - kako one usidrene na brodicama, tako i one koji koncert prate s obale. Kao i tijekom prošlih izdanja, i večeras će se rakljanskom valom zaoriti poznate melodije Klape Rišet, poput pjesama "Prsti zapleteni", "Mislim samo na te", "Sunce mi od tebe dolazi", "Projdi mojon kalon" i "Kada ljubav dvije duše spoji"...

- Posebnost ovog koncerta, osim predivne lokacije uvale Luka, je što izvođači pjevaju s broda, pa se tako koncert prati s mora i kopna. Tragom prethodnih uspješnica, i ove se godine očekuje glazbeni spektakl - revija najljepših klapskih pjesama, raspjevana publika na brodicama, supovima i uzduž obale, najavljuju iz Turističke zajednice Općine Marčana.

Klapa Rišpet djeluje od 2011. godine, osnovao ju je poznati splitski skladatelj Pero Kozomara, a u uvalu Luka se uvijek rado vraćaju, već sedmi put. Dosad su snimili tri albuma pod nazivom "Kad je pošla ća", "Reći ćeš mi fala" i "Šta mi ljube oćeš kazat". Dobitnici su brojnih nagrada, a neke od njih uključuju Grand prix Splitskog festivala 2013. godine s pjesmom "Ćaća" te četiri nagrade Cesarica u kategoriji Hit godine klapske glazbe. Surađivali su s Mišom Kovačem, Jelenom Rozgom, Doris Dragović, Joškom Čagaljem Jolom, Franom Perišinom i Duškom Ćurlićem.

Iz sigurnosnih razloga, da se spriječe gužve na cesti prema Starom Raklju, redari će usmjeravati promet i vozila prema parkingu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter