U subotu počinje 28. Ljetni festival Rovinj

U crkvi sv. Eufemije nastupa Zagrebački komorni orkestar

| Autor: Aldo Pokrajac
Ilustracija (Snimio Denis Lovrović)

Ilustracija (Snimio Denis Lovrović)


Koncertom Zagrebačkog komornog orkestra u crkvi sv. Eufemije u subotu u 21 sat počinje 28. izdanje Ljetnog festivala Rovinj. Na koncertu će se kao solisti predstaviti Petromila Jakas i Lara Rimac na violini, mezzosopranistica Katja Markotić i na harmonici Kiara Janko, a izvoditi će se djela Mozarta, Vivaldija, Händla, Glucka, Beethovena, Piazzolle i Griega.

Festival ovog ljeta donosi čak deset koncertnih večeri od 22. srpnja do 21. rujna. A, nakon otvaranja, sljedeći će koncert uslijediti 26. srpnja, kada će u rovinjskom Multimedijalnom centru publika moći uživati u "Večeri opernih arija".

Potom 1. kolovoza u crkvu sv. Eufemije stiže ansambl Marco Polo. Nakon toga, 6. kolovoza festival seli u crkvu sv. Franje, a gostuje austrijski Noreia String Quartett. U MMC-u 10. kolovoza nastupa Trio Mediterraneo, a 31. kolovoza i Komorni duo iz Dubrovnika.

Potom 6. rujna u crkvi sv. Franje gostuje sjajna pijanistica Yoko Nishii iz Japana, a na istome mjestu 10. rujna nastupa Zlatko Josip Grgić na gitari. U crkvu sv. Eufemije 14. rujna iz Italije stiže kvartet flauta Artemisia Classica, a 21. rujna tu nastupa gudački kvartet Sebastian.

Održavanje Ljetnog festivala Rovinj podržavaju Grad Rovinj i njegova Turistička zajednica, te se održavaju u suradnji s rovinjskim Pučkim otvorenim učilištem. Festival je utemeljen 1996. godine, a osnovan je kao sukus iskustava dugogodišnjeg rada mezzosopranistice Katje Markotić, vođene uzorom srodnih festivala te podrškom kolega glazbenika i ljubitelja klasične glazbe. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter