festival filmske glazbe i zvuka

FOTOGALERIJA / "Gospodar prstenova: Povratak kralja'' u Puli okupio Oscarovce

| Autor: Mladen Radić


Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (ISFMF) obilježio je 20 godina završnice epske filmske trilogije ''Gospodar prstenova: Povratak kralja'' Petera Jacksona prikazavši ovaj klasik u veličanstvenoj pulskoj Areni u nedjelju navečer.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Bila je to prilika da organizatori ISFMF-a dodijele nagrade u dvije kategorije i to za glazbu i za zvuk na filmu. Ova nagrada dodjeljuje se istaknutim profesionalcima koji su tijekom svog života dali kreativan doprinos od iznimnog umjetničkog značaja na području zvuka i glazbe u kinematografiji.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Ove godine nagradu za životno djelo primili su skladatelj Howard Shore i dizajner zvuka Michael Minkler, obojica trostruki oskarovci s više od 40 godina uspješne karijere. Shore je dva Oscara osvojio za glazbu upravo za "Povratak kralja", no poslovne obaveze zadržale su ga u New Yorku te se zahvalio putem videa.

Poruku je poslala i Annie Lennox koja je otpjevala Shoreovu skladbu u filmu i obecala da ce doci u Pulu iduce godine ako je pozovu.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

U Arenu je stigao i Mark Ulano, koji je svog Oscara primio za "Titanic" Jamesa Camerona, da bi u drugom dijelu večeri prikazan slavni Jacksonov film koji je osvojio 11 Oscara uključujući onaj za najbolji film. Kroz ovu filmsku večer vodila je poznata kantautorica Elis Lovrić.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter